top of page

Bästa tipsen för att få drömjobbet, digitalt!

Känner du också att det kan vara svårt att veta var man får tag i arbetsgivaren eller hur man ska kommunicera på bästa vis? Du kan sätta dig lugnt ner i båten, här kommer 5 tips till drömjobbet i den digitala världen!


 1. Våga ta Kontakt Vill du stå ut ur mängden? Vänta inte på att drömjobbet ska söka efter personal, ta chansen och ge dom ett behov efter dig!

Fundera över  

-Vilka erfarenheter och kunskaper har du som skulle bidra till företaget? 

-Vilka fördelar ser du i företaget och vad skulle du kunna utveckla?  

-Vilka ansvarsområden är du redo att ta dig ann?


Det finns flera alternativen på hur du kan ta kontakt med företaget, som exempelvis: Virtual Career Days, ringa, mejla eller via LinkedIn. Nu finns det fantastiska möjligheter att lämna ditt CV Virtual Career Days och nätverka med arbetsgivare och rekryterar digitalt i realtid. Ta tillfället i akt för här finns arbetsgivaren faktiskt på plats och söker efter dig nu!


2. Din digital personlighet

“Om du inte syns, finns du inte” stämmer kanske inte helt, men om du bjuder på din personlighet kommer du att lysa igenom på mötet! På ett digitalt möte kan det vara svårt att känna av energin, eftersom du förlorar en stor del utav din kommunikation, nämligen i kroppsspråket. Därför är det viktigt under digitala möten att gestikulerar med ansiktsuttryck och kolla på mottagaren. Det gör att mottagaren upplever det mera personligt och levande.

Din röst och tempo spelar också väldigt stor roll. För att få mer inlevelse i videosamtalet variera gärna tempot, vissa ord kan får en större betydelse och tyngd om du väljer att prata långsammare.


3. Se dig själv som en säljare!

Som säljare finns det ett flertal steg för att nå ett lyckat avslut, och i en intervju skulle jag uppmana dig att se dig själv som en säljare. Du ska möta en kund, i detta fall drömjobb-chefen, och du säljer din tjänst som hen absolut inte kan vara utan. Det första steget är en utav dom viktigaste stegen, och det är att tackta. Vad innebär det då att tackta?

Det betyder att du ska känna in din mottagaren, känna av energiläget och en lämpligtvis öppna samtalet med en inbjudande konversation. Om du känner till vad en DISC analys är, så har du verktyg för att anpassa mötet efter hur hen gillar att bli tilltalad. Det handlar alltså om att anpassa sättet du talar så det passar den som du talar med.

Vad som skulle kunna hända om du hoppar över tacktandet är att du upplevs som framfusig eller ignorant.

Börja tackta, för att få ett lyckat möte!


4. Digital intervju - var förberedd

-Innan video mötet startar är det bra att du ser till att vara uppkopplad 10 minuter innan, Ibland tappar man uppkopplingen eller plötsligt behöver datorn uppdatera sig. Se till att minimera risken för att datastrul skulle kunna hända.

-Har du relevant material som du kan visa? Var förberedd med det materialet för att dela innehållet. Arbetsgivaren kommer vara imponerad över att du har fint material att visa upp.  


5. Var intresserad

I slutet av en Intervju kommer alltid den där motfråga “har du några frågor?”. Se till att du har frågor i slutet, för det kan vara slutfrågan du ställer som är avgörande om du får jobbet. Tänk på att vara mer intresserad än intressant, företagen älskar när du ställer frågor eftersom det visa engagemang och nyfikenhet. Du kommer att få en positiv uppfattning av företaget om du ställer relevanta och öppna frågor. Här är


några öppna ledord för bästa konversationen: 

-Vad 

-Vem 

-Hur

-När 

-Var  

-Varför 

-Vilken/vilket/vilka


Känner du dig lugnare inför drömjobbsintervjun eller behöver du ännu mera kött på benen? Kolla in våra grymma föreläsare under Virtual Career Days .PS. Alla föreläsningar är gratis!


70 views0 comments

Comments


bottom of page