top of page

Hur jobbig får man vara när man söker jobb?


arbetsintervju återkoppling från rekryterare

Inte hört något från arbetsgivaren när du sökte jobb? Hur jobbig får man vara?

Att söka jobb kan vara både en nervös och spännande tid. Du skickar in ansökningar, går på intervjuer och inväntar svar med förhoppningen att äntligen få kamma hem det där jobbet. Men ibland uppstår tystnaden från en arbetsgivare, som kan vara riktigt påfrestande när man ivrigt väntar på återkoppling inom en utlovad tidsram.


Har arbetsgivaren glömt bort mig?

För många blir tystnaden från arbetsgivaren en källa till oro och stress.

Tankar snurrar runt i huvudet: "Blev jag bortglömd?", "Var min prestation tillräckligt bra?", "Borde jag ha gjort något annorlunda?".


Dessa frågor kan tära på ens självförtroende och i vissa fall kan man även börja tvivla och undra om man har gjort tillräckligt bra ifrån sig.

Men det är viktigt att komma ihåg att tystnaden inte är en reflektion av dig som person eller dina färdigheter.


Det kan finnas många olika skäl till varför arbetsgivaren inte har återkopplat till dig ännu. Kanske har rekryteringsprocessen tagit längre än förväntat, eller så har de andra åtaganden som upptar mycket tid mellan rekryteringarna.

Det kan också handla om att man har haft in ett stort antal ansökningar och inte har hunnit återkoppla till alla riktigt än.


Så hur mycket får man tillåta sig själv att påverkas av tystnaden?

Det är viktigt att inte låta tystnaden förstöra ens självkänsla. Att tillåta sig själv att vara frustrerad och stressad i dessa situationer är helt naturligt, men det är också viktigt att ha lite is i magen och att hantera situationen på ett konstruktivt sätt.


Har intervjuaren satt en tidsram som gått över tiden så kan du alltid höra av dig och fråga när du förväntas få återkoppling. Genom att visa ditt fortsatta intresse och engagemang ökar du dina sannolikheter till att återfå respons inom kort.

Ett annat sätt att hantera en väntan som ibland kan kännas oändlig, är att fokusera på det som man har kontroll över.


Fortsätt att söka fler jobb och arbeta med att nätverka dig fram. Genom att hålla dig sysselsatt och aktiv så kan du minska fokuset från att vänta in ett svar.

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att du är värd en arbetsplats som värdesätter din tid och ditt engagemang.


Om en arbetsgivare inte kan ge dig den återkoppling du förtjänar kan det vara ett tecken på att det kanske inte är rätt plats för dig ändå.

Fortsätt att vara aktiv i din jobbsökning och kom ihåg att du är värd en arbetsplats som uppskattar och respekterar dig.


 

40 views0 comments

Comments


bottom of page