top of page

5 anledningar till varför du som student ska vara med i ett fackförbund!

Visste du att det finns många fördelar med att bli fackligt medlem även som student? Flera av Sveriges olika fackförbund erbjuder dessutom studentmedlemskap som i många fall är gratis, eller till en väldigt låg kostnad (sänkt medlemsavgift). Dra nytta av att bli medlem, genom att ta del av speciella erbjudanden som riktar sig till just dig som student! Välj ett fackförbund som är relevant för dig, för att få det bästa förutsättningarna! Detta är bara några av det fördelar man kan ta del av i olika fackförbund.

Föreläsningar och seminarier

Många fackförbund anordnar föreläsningar och seminarier. Var med och delta för att lära dig mer om ditt fackförbund. Det kan även vara ett bra tillfälle att lära sig nätverka inför kommande arbetsliv.


Försäkring

I medlemsavgiften ingår ofta både hemförsäkring, inkomstförsökring och försäkring mot olycksfall och skador samt livförsäkring utan någon extra kostnad.


Rabatter

Som medlem erbjuds ofta medlemsrabatter och förmåner. Som nybliven student kan ekonomin kännas begränsande. Genom att vara medlem kan du dryga ut din kassa och få mer tid och pengar över till roliga upplevelser!


Resestipendium

Vissa fackförbund erbjuder möjligheten att ansöka om resestipendium, vilket kan vara relevant för dig som vill åka på studieresor. Även stipendier som betalar kurslitteratur. Ta reda på vilka stipendier som går att ansöka om i ditt fackförbund!

Rådgivning

Många fackförbund erbjuder rådgivning kring exempelvis jobbintervjuer, arbetsvillkor som finns inom det yrket du studerar! Man kan få hjälp att skriva ett professionellt cv, personligt brev och att vässa sin Linkedin profil! Fördelar som gör det lättare för dig att ta dig ut på arbetsmarknaden, när du är färdig med studierna helt enkelt!


På Virtual Career Days den får du chansen att ställa alla frågor du vill få svar på live!

3 views0 comments

Comments


bottom of page