top of page
pexels-edmond-dantès-4347366.jpg

FÖR DIG SOM ARBETSGIVARE

VIRTUAL CAREER DAYS 
REKRYTERA ERA NÄSTA TALANGER DIGITALT 

Virtual Career Days är Sveriges första virtuella karriärplattformn i 3D-miljö – en digital arena där studenter och nyutexaminerade får knyta kontakter med er som arbetsgivare på ett inkluderande och hållbart sätt.
9 av 10 utställare 2023 rekommenderar Virtual Career Days till andra!

9/10

utställare rekommenderar VCD

+100

utställare

300 000

inbjudna studenter

Ansvar du för er rekrytering?

Virtual Career Days ger dig möjlighet att stärka ert varumärke mot framtidens talanger. 

 

Under 2022 slog vi upp dörrarna till Sveriges första virtuella rekryteringsplattform för studenter och nyexaminerade.  Här anordnar vi digitala mässor för olika studieinriktningar. Tack vare att vår virtuella plattform är specialanpassad för digital rekrytering  kan du snabbt hitta rätt kandidater. Det digitala formatet gör att du kan hitta talanger oavsett var de befinner sig. 

Vår vision är att skapa ett interaktivt, inkluderande, effektivt och miljövänligt sätt att nå ut till kandidater i hela landet.

Så tycker tidigare utställare

Daniel Keyvanpour
Customer Success Manager Microsoft

daniel_microsoft.jpeg
"Virtual Career Days erbjuder ett tillgängligt och flexibelt sätt för Microsoft att engagera med en bredare publik, inklusive talanger som kanske inte har möjlighet att närvara vid fysiska evenemang. Genom att minska barriärerna för kommunikation och nätverkande, öppnar Virtual Career Days upp nya vägar för kandidater att lära känna oss och vad vi erbjuder. Dessutom innebar det digitala formatet en effektivitet i våra processer, där vi kan samtala med fler kandidater på kortare tid, vilket sparade både tid och resurser hos oss."
pngimg.com - microsoft_PNG10.png

Daniel Gleimar
Exploateringskontoret Stockholms Stad

daniel_gleimar_explo_id.jpg
"Virtual Career Days är mycket bra! Det ger ett bra tillfälle att nätverka med arbetssökande och studenter och samt möjlighet att snabbt ge information genom att skicka länkar i chattfunktionen. Bra upplägg och alternativ till fysisk mässa!"
StockholmsStad_logotypeStandardA5_300ppi_svart.png

STÅ UT I MÄNGDEN

Interagera med potentiella kandidater i en häftig 3D-miljö som ger en unik användarupplevelse och ta chansen att skapa något unikt för ert varumärke. Kandidaterna kommer känna sig nyfikna och få upp ögonen för er och se att ni ligger i framkant.

ENGAGERA!

Med mer än 50 interaktiva funktioner i plattformen skapar du enkelt engagemang och kommunikation för att kunna bygga nya relationer för att hitta era nästa stjärnor, exempel via chat, videosamtal eller webinars, eller varför inte ett live mötesrum direkt i montern.

HITTA RÄTT LÄTT

Genom matchningsteknik hittar ni rätt talanger snabbare. Detta ger er en mer effektiv rekryteringsprocess och du kan ägna tiden på de kandidater som verkligen är relevanta för er och spara dem för intervju på plats eller uppföljning.

MÄTBARA RESULTAT

Tack vare mängder av statistikpunkter kan du utvärdera exakt vad eventet ger. Ni får även kontaktuppgifter till alla kandidater som besökt er monter för att kunna följa upp med intressanta kandidater även efter eventet.

Home: About

En virtuell mötesplats för branding och rekrytering - öppen året runt

Virtual Career Days är öppet året runt med specifika datum då vi bjuder in besökare till livedagar. Dessa dagar kan ni träffa och chatta med studerande, nyexade och arbetssökande, ta intervjuer och nätverka direkt via chat, video, föreläsningar och öppna mötesrum. Som en vanlig arbetsmarknadsmässa, men virtuellt. Alltså mycket mer kostnadseffektivt, miljövänligt och inkluderande.

Resten resten av året står vårt digitala hus öppet för besök och då kan kandidater se er digitala monter, lära sig mer om er och anmäla intresse till era erbjudanden. Det innebär att ni löpande hittar kandidater som är intresserade av er och ni bygger långsiktigt ert varumärke.

Hur fungerar ett digitalt rekryteringsevent?

Ni som arbetsgivare tar plats med en virtuell monterplats i vår virtuella plattform. Där kan besökarna hitta information om er via video, text och bilder, samt se era aktuella student- och jobberbjudanden. Vår plattform erbjuder matchningsteknik så de kandidater som passar er profil matchas direkt mot er som utställare. Som utställare kan du jobba proaktivt och kontakta besökare både i och utanför din monter, och spara intressanta kandidater. Efter eventet får du en lista över de som besökt er monter, för framtida uppföljning.

Studenterna loggar in på plattformen med sitt CV bifogat. Under eventet får ni möjlighet att skapa kontakter via chat, videosamtal och föreläsningar, samt ta in ansökningar, boka in intervjuer och mycket mer.

roundtables.png
vcd_utsida.PNG

Varför Virtual Career Days?

Sveriges största digitala event karriärsevent - 
Ca 300 000 studenter och arbetssökande bjuds in

9 av 10 rekommenderar VCD 
9 av 10 av utställarna våren 2023 rekommenderar VCD

Unik matchningsteknik 
Era erbjudanden matchas mot kandidaternas profiler.

Statikstik & verktyg för uppföljning
Få mätbara resultat och leads att följa upp

24/7 Live Support 
Vi finns här för dig hela vägen

Er virtuella monter 

Personlig avatar eller LIVE-representant hälsar välkommen

Fyll er monter med informationsmaterial, bilder, videos, erbjudanden

Chatta och håll videosamtal eller öppna videomöten för rådgivning/frågestunder 


Ta emot ansökningar till era student- och jobberbjudanden 

Håll seminarium och workshops LIVE eller välj förinspelade föreläsningar
 

 

arbetsformedlingen_monter.PNG

EVENTKALENDER 2024 

 • Virtual Career Days LIVE - Alla branscher
  Virtual Career Days LIVE - Alla branscher
  tors 17 okt.
  Virtual Career Days Events Plattform
  17 okt. 2024 09:00 – 16:00 CEST
  Virtual Career Days Events Plattform
  17 okt. 2024 09:00 – 16:00 CEST
  Virtual Career Days Events Plattform
  Sveriges största digital rekryteringsevent - för ALLA branscher!
 • IT, Teknik, Ingenjör, Bygg, Energi - LIVE Career Day
  IT, Teknik, Ingenjör, Bygg, Energi - LIVE Career Day
  tis 26 nov.
  Virtual Career Days Events Plattform
  26 nov. 2024 10:00 – 14:00 CET
  Virtual Career Days Events Plattform
  26 nov. 2024 10:00 – 14:00 CET
  Virtual Career Days Events Plattform
  Välkommen till en branschdag för dig som studerar eller söker jobb inom IT och teknik, ingenjör eller bygg, energi och liknande. Eventet sker digitalt.

Vad säger tidigare utställare?

"Det är en bra plattform, betydligt bättre än andra digitala mässor vi varit med på. Vi tycker även det är toppen att vi kan göra ett utskick till studenterna efter mässan till de som har besökt vår monter."

Rekryteringsansvarig på kommun i mellersta Sverige

Kontktfomulär utställare

Vill du veta mer? 

Fyll i formuläret nedan, så hör vi av oss med mer information om Virtual Career Days! 

Tack! Vi hör av oss inom kort!

Gör som många andra - välj VCD

norrtalje
5
2
4
1
3
Fackförbundet_ST_logotyp
boras
familjebostader
gbg
oskarshamn
vastagotaland
solvesborg
laxhjälpen
partille
PEAB
mildal
Arbetsförmedlingen
Östersund
Siemens Energy
Fremat Event Group
Höganäs
region_skane
Stena Line
Boden
LKAB
Astar
Stockholm stad
Electrolux
Skistar
EMG
arvikakommun
torsby
årrgäng
eda
BJörn lunden
ABB
LO
Stora Enso
BAE
SB
Fkassan
Piteå
Luleå
Avesta
Vision
Köping
Markaryd
SSR
Tranås
Älvsbyn
Actea
6

I SAMARBETE MED

microsoft_modern.PNG
6.png
FV.logo.380x168.jpg
Gladys Awedho Foto: Elin Larsson
logotyp_klimatkompensation_2022.png

Framtidsverket, Virtual Days och Virtual Career Days tror på hållbara möten och event. För att bidra ytterligare till en bättre framtid för våra unga, väljer vi också att stödja Vi-skogens arbete - För varje ny utställare på Virtual Career Days planterar vi sex träd tillsammans med Vi-skogen! 

Detta är Vi-skogen

Träd bekämpar både fattigdom och klimatförändringar. Vi-skogen arbetar med trädplantering i östra Afrika, där de också utbildar lokala bondeorganisationer i hållbart jordbruk och agroforestry, jämställdhet och företagande. Agroforestry går ut på att låta träd växa och samverka med grödor och boskap.Det ger kvinnor och män som lever i fattigdom möjlighet att klara av klimatkrisenseffekter.De ökar sin motståndskraft och kan där med själva förbättra sina  levnadsvillkor, direkt och på lång sikt. Samtidigt binds koldioxid och klimatet förbättras. Läs mer på viskogen.se

Bidra till en bättre framtid med oss

bottom of page