VCD Ny Utsida.jpg

VIRTUAL CAREER DAYS

Sveriges främsta digitala karriärplattform för studenter och arbetsgivare

VIRTUAL CAREER DAYS 
REKRYTERA ERA NÄSTA TALANGER DIGITALT 

Virtual Career Days är Sveriges största karriärevent – en virtuell arena där studenter och nyutexaminerade, de vi kallar för framtidens professionella, får knyta kontakter med arbetsgivare virtuellt.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

pexels-edmond-dantès-4347366.jpg

FÖR DIG SOM ARBETSGIVARE

Ansvar du för er rekrytering?

Orolig för hur du ska lyckas du med rekryteringen 2022?

 

Den 25 oktober slår vi upp dörrarna till Sveriges största digitala rekryteringsevent och bjuder in alla Sveriges studenter och nyexade. Tack vare att vår virtuella plattform är specialanpassad för digital rekrytering  kan du snabbt hitta rätt kandidater. Det digitala formatet gör att du kan hitta talanger oavsett var de befinner sig. 

Vår vision är att skapa ett interaktivt, inkluderande, effektivt och miljövänligt sätt att nå ut till kandidater i hela landet.

 

STÅ UT I MÄNGDEN

Interagera med potentiella kandidater i en häftig 3D-miljö som ger en unik användarupplevelse och ta chansen att skapa något unikt för ert varumärke. Kandidaterna kommer känna sig nyfikna och få upp ögonen för er och se att ni ligger i framkant.

ENGAGERA!

Med mer än 150 interaktiva funktioner i plattformen skapar du enkelt engagemang och kommunikation för att kunna bygga nya relationer för att hitta era nästa stjärnor, exempel via chat, videosamtal eller webinars.

HITTA RÄTT LÄTT

Genom matchningsteknik hittar ni rätt talanger snabbare. Detta ger er en mer effektiv rekryteringsprocess och du kan ägna tiden på de kandidater som verkligen är relevanta för er och spara dem för intervju på plats eller uppföljning.

MÄTBARA RESULTAT

Tack vare över 50 statistikpunkter kan du utvärdera exakt vad eventet ger. Ni får även kontaktuppgifter till alla kandidater som besökt er monter för att kunna följa upp med intressanta kandidater även efter eventet.

En virtuell mötesplats för branding och rekrytering - öppen året runt

Den 25 oktober slåt vi upp portarna till Sveriges första virtuella rekryteringsplattform. Vi öppnar med en livedag den 25 oktober, där ni kan chatta med studerande, nyexade och arbetssökande, ta intervjuer och nätverka direkt via chat, video, föreläsningar och öppna mötesrum. 

Under året kommer vi löpande bjuda in besökare till olika LIVE-event, men resten av året står vårt digitala hus öppet för besök och då kan kandidater se er digitala monter, lära sig mer om er och anmäla intresse till era erbjudanden. Det innebär att ni löpande hittar kandidater som är intresserade av er.  

Hur fungerar ett digitalt rekryteringsevent?

Ni som arbetsgivare tar plats med en virtuell monterplats i vår virtuella plattform. Där kan besökarna hitta information om er via video, text och bilder, samt se era aktuella student- och jobberbjudanden. Vår plattform erbjuder matchningsteknik så de kandidater som passar er profil matchas direkt mot er som utställare. Som utställare kan du jobba proaktivt och kontakta besökare både i och utanför din monter, och spara intressanta kandidater. Efter eventet får du en lista över de som besökt er monter, för framtida uppföljning.

Studenterna loggar in på plattformen med sitt CV bifogat. Under eventet får ni möjlighet att skapa kontakter via chat, videosamtal och föreläsningar, samt ta in ansökningar, boka in intervjuer och mycket mer.

roundtables.png
Entrance10.png

Varför Virtual Career Days?

Sveriges största event karriärsevent - 
500 000 studenter och arbetssökande bjuds in

Unik matchningsteknik 
Era erbjudanden matchas mot kandidaternas profiler.

Statikstik & verktyg för uppföljning
Få mätbara resultat och leads att följa upp

24/7 Live Support 
Vi finns här för dig hela vägen

Er virtuella monter 

Personlig avatar eller LIVE-representant hälsar välkommen

Fyll er monter med informationsmaterial, bilder, videos, erbjudanden

Chatta och håll videosamtal eller öppna videomöten för rådgivning/frågestunder 


Ta emot ansökningar till era student- och jobberbjudanden 

Håll seminarium och workshops LIVE eller välj förinspelade föreläsningar
 

 

Silver stand.png

Vad säger tidigare utställare?

"Det är en bra plattform, betydligt bättre än andra digitala mässor vi varit med på. Vi tycker även det är toppen att vi kan göra ett utskick till studenterna efter mässan till de som har besökt vår monter."

Rekryteringsansvarig på kommun i mellersta Sverige


VILKEN KOMPETENS SÖKER DU? 

Oavsett vad du söker, kan vi hitta kandidater. Vi bjuder in alla studerande och nyexade i Sverige till eventet. 

I plattformen kommer vi att erbjuda olika mässhallar för olika målgrupper, allt för att det ska vara så enkelt för er och studenterna att hitta varandra.

 

Saknar du din bransch nedan? Ingen fara, hör av dig. Vi skapar eventet efter era behov. 

Typing on a Computer

Data & IT

Söker du efter IT-kompetens? Då är du inte ensam. Kandidater med IT-utbildning efterfrågas i nästan alla branscher och det finns många olika yrken att välja mellan, såsom programmerare, testare, IT-samordnare, projektledning etc. Se till att du finns på plats på Virtual Career Days och snappar upp talangerna i tid!  

Bygg, Teknik &
Ingenjör

Bygg, konstruktion, teknik och ingenjörskompetenser är stora yrkesområden som är i mycket stort behov av personal. Med över 300 000 anställda är byggindustrin större än någonsin och är nu den bransch med flest antal lediga jobb. Kom till Virtual Career Days och träffa kandidater som söker jobb inom bygg och teknik!

Image by Daniel McCullough
Image by Aditya Vyas

Ekonomi, Juridik & HR

Jobb inom ekonomi, juridik eller HR är alltid populärt. Söker ni kanske ekonomer, redovisningsassistenter, konsulter, personalvetare, HR-assistenter, jurister eller socionomer? Kom och träffa studenter och nyexade som har kompetens och letar efter jobb inom dessa områden.

Marknadsföring, kommunikation & kreativa yrken

Marknadsföring, försäljning och kommunikation blir allt mer digital, och det gäller att anställa personer med uppdaterad kompetens. Här ryms en mängd olika yrken så som marknadsförare, säljare, kommunikatör, digital specialist, analytiker mm. På Virtual Career Days träffar ni bland annat YH-studerande som är blivande specialister inom just detta.

Image by Campaign Creators
Hotel Reception

Hotell, Turism & Restaurang

Här är en bransch som efter pandemin skriker efter pesonal och behöver rekrytera många igen. Kom på mässan och träffa kandidater som har både kompetens och vilja att göra en karriär inom turism, hotell- och restaurangbranschen.