top of page
pedagoger.PNG
VC.logo.big.png

 EN INSPIRATIONSDAG
FÖR PEDAGOGER

Välkommen till en spännande och inspirerande dag för dig som är blivande eller yrkesverksam lärare, lärarassistent, specialpedagog eller förskolepedagog! På vår virtuella branschdag har du chans att träffa anställande rekryterare, lyssna på unika föreläsningar och inspireras inför ditt kommande yrkesliv! Delta digitalt mellan kl 10-14 den 23 november

Teknik - Dag 2: About

UR PROGRAMET 23 NOV 2023

Calle friends.png

Friends

Calle Gustafsson

Utbildningschef
Stiftelsen Friends

  Lärarens avgörande roll för att motverka mobbning

LIVE 13:15

Mobbningen i Sverige ökar och barn i svensk skola har aldrig tidigare rapporterat så höga nivåer av psykisk ohälsa som de gör nu. Samtidigt har skolan ett tydligt uppdrag att arbeta förebyggande mot alla former av kränkningar, trakasserier och diskriminering. Att känna sig trygg är den viktigaste faktorn för att barn och unga ska må bra, och i det är vuxenvärlden avgörande.
 

Under dessa 30 minuter presenteras nuläget i svensk skola – hur vanligt är egentligen mobbning, kränkningar, trakasserier, ofrivillig ensamhet, och hur tar det sig uttryck? Du får också ta del av de viktigaste verktygen för att förebygga mobbning och stoppa den innan den sker. Kanske de viktigaste 30 minuterna inför din kommande roll som vuxen i skolan. 

IMG_4548.png

Framtid

Anna Johnson
karriärcoaching 

Hur du tänder & behåller glöden i

din karriär

LIVE 10:45

I denna föreläsning kommer du att få insikter om hur du kan navigera mot en karriärväg som verkligen engagerar dig och hur du gör för att bibehålla den passionen. Anna kommer att dela med sig av självledande tekniker & strategier för hur du ökar din självmedvetenhet, och du kommer lämna med en ökad förståelse kring hur professionell- och personlig utveckling går hand i hand.

Anna Johnson är karriär och ledarskapscoach men även utbildad civilekonom med management inriktning, bakgrund som rekryteringskonsult och rekryteringschef. ICF-certifierade coach. Idag jobbar Anna med Career Management och (Self)Leadership.

Maria ansikte [80].jpg

utvecklings-strateg 

Maria Bivesjö

 AcadeMedia 

Hur sker lärande

LIVE 11:30

I tider av snabb förändring och behov av kunskaper är läraren viktigare än någonsin, och den undervisning läraren kan erbjuda blir av allra största betydelse för eleverna. Att som lärare ha en förståelse kring hur lärande sker och med hjälp av de kunskaperna designa sina lektioner på bästa sätt gynnar såväl eleverna som läraren själv. Är du nyfiken på att förstå mer om hur lärande sker i våra hjärnor och hur arbetsminne och långtidsminne spelar en avgörande roll för vad som fastnar och vad som inte fastnar så är du varmt välkommen till denna föreläsning.

Maria Bivesjö har en bakgrund som psykologilärare men arbetar nu som utvecklingsstrateg på AcadeMedia Academy. Hon är mycket ute på skolor runtom i Sverige och föreläser om pedagogiska, didaktiska och psykologiska faktorer som påverkar kvaliteten på lärares undervisning

Josefin_Kirk (3).jpg

SFI-lärare

Josefin Kirk 

SFI-lärare

  Hur är det att arbeta som SFI-lärare?

LIVE 13:45

Som SFI-lärare arbetar man med vuxna nyanlända invandrare. Man undervisar huvudsakligen i svenska som andraspråk, men eleverna får även information om hur det svenska samhället funderar.

Språkinlärning är en betydligt mer komplex process än vad de många tror – inte minst för vuxna. 

Josefin Kirk har arbetat som SFI-lärare i 9 år, i både privat och kommunal regi, och är idag verksam på Utbildnings- och jobbcenter Boländerna i Uppsala. I denna live-session på Pedagogdagen delar hon med sig av sina erfarenheter och lärdomar inom yrket att utbilda vuxna i svenska språket. Föreläsningen sker live och du har möjlighet att ställa dina frågor direkt till Josefin. Ta chansen att få svar på allt du undrar om kring yrket som SFI-lärare! 

erik_kanders.jpeg

Högstadielärare

Erik Kanders
Högstadielärare Ekenässkolan

Läraryrket – när du vill göra skillnad på riktigt
LIVE 12:45

Situationen i svenska skolor diskuteras och debatteras flitigt, ofta med negativ framtoning. Även utmaningarna i läraryrket framställs som tuffa, på gränsen till omänskliga. Jag vill nyansera den bilden och berätta varför jag vaknar varje dag med en förväntan att få träffa eleverna. Varför är det så och vad gör skickliga lärare rätt som gör skillnad för eleverna - på riktigt? Jag vill också utmana dig som lyssnar, vilka drivkrafter har du, och kan du hålla andan längre än ett stearinljus?

Erik Kanders, skolade om sig till lärare för tre års sedan och delar här sin syn på möjligheter och utmaningar i skolan. Presentationen mixas med konkreta tips och övningar direkt från klassrummet.

1967_eleine_edited_edited.png

Retorikexpert

Elaine Eksvärd

Framgångsakademin

Ta din presentationsteknik
till nästa nivå

På virtual career days får du möjligheten att lära dig av ett riktigt retorikproffs. Elaine delar med sig av en hel verktygslåda med retoriktips och sätt att bli en bättre kommunikatör. Du får också reda på hur du publiken att tänka: WOW!

Elaine Eksvärd är retorikexperten som vägleder dig i slagkraftig kommunikation. Hon är hyllad författare till tre bästsäljande böcker om modern retorik och har drygt tio års erfarenhet som professionell föreläsare. Elaine anlitas även flitigt som retorik-kommentator i media och har bland annat kommenterat de svenska och amerikanska valen. I övrigt faciliterar hon olika workshops inom kommunikation.

OIP.jpg

Delta den 23 november och få tillgång till Framgångsakademins kurser året ut!

Välj mellan 40 olika föreläsare att få inspiration ifrån och låt dom frigör din fulla potential! Ordinarie pris 999 kr, delta 23 november så är det helt gratis!

INFORMATION INFÖR EVENTET

Här kommer några tips & råd för hur du gör eventet så givande som möjligt!

  • Du loggar in här från kl 10:00 genom att registrera dig på Virtual Career Days.

  • Eventet pågår LIVE mellan 10-14. Live betyder att montrarna är bemannade och tillgängliga på chat och video under denna tid. 

  • Eventet sker i en digital 3D-miljö som påminner om en fysisk mässa. Använd gärna en dator för bästa användarupplevelse! 

  • Arbetsgivarna hittar du i de olika mässhallarna som du hittar i vänstermeny i platformen, där du kommer att kunna chatta med dem i de digitala montrarna. 

 

Optimera din profil

När du registrerat dig får du svara på några korta frågor för att kunna matchas mot arbetsgivarna. För att maximera dina möjligheter att skapa kontakter och hitta jobb under branschdagen, rekommenderar vi även att du laddar upp ditt CV i plattformen och fyller i din personliga profil ordentligt.

Dagens Program
10:00-14:00 - Ta del av alla förinspelade föreläsningar & träffa arbetsgivarna live!

10:45 - LIVE-föreläsning med Anna Johnson: Hur du tänder & behåller glöden i din karriär
11:30 - LIVE-föreläsning med Maria Bivesjö, AcadeMedia: Hur sker lärande
12:45 - LIVE-föreläsning med Erik Kanders, Högstadielärare Ekenässkolan: När du vill göra skillnad på riktigt!

13:15 - LIVE-föreläsning med Calle Gustafsson, Friends: Lärarens avgörande roll för att motverka mobbning

13:45 - LIVE-föreläsning med Josefin Kirk, SFI-lärare: Hur är det att arbeta som SFI-lärare?


Föreläsningar
Under dagen kommer det att finnas både förinspelade och live-föreläsningar från yrkesverksamma och branschexperter. I plattformen hittar du dem i vänstermenyn under "Dagens Program". Se mer info om talarna ovan.

Interagera med utställarna 

För att interagera med utställarna kan du besöka deras digitala montrar i mässhallen. Här kommer du att kunna ställa frågor, diskutera jobbmöjligheter och lära dig mer om de olika organisationerna som deltar. Du kan även be dem starta videomöten för att ta intervjuer direkt på plats. Ta chansen att knyta kontakter för framtiden!

KOM OCH TRÄFFA REPRESENTANTER FRÅN BLAND ANDRA

PED.png

Varför Virtual Career Days?

Det är gratis och du kan delta var du än befinner dig!
Digitala event gör det lätt för dig att delta, till och med från sängen

Unik matchningsteknik 
Din utbildning & kompetens matchas mot utställarnas erbjudanden. Sök jobb, praktik, traineeprogram, partner till ditt examensarbete etc. 

Möjlighet att hitta jobb & prata med rekryterare direkt
Skapa kontakt med arbetsgivaren direkt under live-eventen via chatt,
eller boka en intervju direkt på plats

Inspireras och utvecklas! 
Under alla våra kostnadsfria LIVE-event bjuder vi dig på inspirerade föreläsningar, CV-skola, karriärcoachning live etc. 

View_01.jpg
bottom of page