top of page
Namnlös (1080 x 788 px).png
VC.logo.big.png

 EN INSPIRATIONSDAG
FÖR SOCIONOMER

Välkommen till en spännande och inspirerande dag för dig som är blivande eller yrkesverksam socionom eller behandlingspedagog! På vår virtuella branschdag har du chans att träffa anställande rekryterare, lyssna på unika föreläsningar och inspireras inför ditt kommande yrkesliv! Delta digitalt mellan kl 10-14 den 23 november

Teknik - Dag 2: About

UR PROGRAMET 23 NOV 2023

helena.PNG

Yrkesliv

Helena Post Mårtensson

Så får du jobbet som socionom att funka

 

Välkommen till en föreläsning med Helena Post Mårtensson där hon guidar dig till en bra start i yrkeslivet som blivande/ nybliven socionom. 

Helena är socionom sedan 1990-talet och har lång erfarenhet av arbete inom socialtjänstens verksamhetsområden. Numera arbetar Helena med att rusta medarbetare och chefer med verktyg för att kunna jobba hållbart och effektfullt. Helena har skrivit boken Workflow och snart en till vid namn Förändringshjulet.

Under föreläsningen som ges digitalt får du tips på hur du kan ge dig själv en bra start i yrkeslivet och berör:

 • Från novis till expert, om hur det går till att utveckla professionell expertis och hur du själv kan underlätta den processen

 • Rita systemkartan och gör ett kommunikationssystem

 • Hjärnsmart inskolning

 • Skapa goda vanor

Profilbild från hemsidan.JPG

Arbetsmarknad

Carl Larsson

Akademikerförbundet SSR

Hur ser framtiden ut för socionomer?

Studentombudsman Carl Larsson kommer prata om professionsfrågor för socionomer och berätta om Akademikerförbundet SSRs arbete för att opinionsbilda för fler förebyggare inom välfärden. Samtidigt får du ta del av arbetsmarknads- och löneläge som väntar efter examen.

Träffa Carl och hans kollegor digitalt eller på plats i Stockholm.

hakan (1).png

Psykisk ohälsa

Håkan Karlsson

Hur tar du hand om din egen psykiska hälsa som socionom? 

Psykisk ohälsa blir allt vanligt i alla åldrar. Som socionom möter du dagligen människor som drabbats. Hur ska du, som socionom, ta hand om dig själv för att inte själva bli utmattad eller själv hamna i psykisk ohälsa?  

 

Med stor respekt ger Håkan Karlsson sin bild av psykisk ohälsa, hur kan vi bemöta människor som befinner sig eller är på väg in i psykisk ohälsa stödjande och samtidigt ta hand om oss själva”.

Rebecca Stenström.jpg

Studentjobb

Rebecca Stenström

Läxhjälpen

Vill du hjälpa fler att klara skolan?


Läxhjälpen erbjuden ett perfekt extrajobb för dig som är universitets- & högskolestudent och blivande socionom.

 

17 984 elever klarade inte grundskolan i Sverige läsåret 2021/2022. Det finns skolor där 7 av 10 elever inte når gymnasiebehörighet. På den ideella Stiftelsen Läxhjälpen bidrar du med
din kompetens och ditt engagemang för att få fler elever att uppnå behörighetskraven med
självförtroende inför framtiden. Ett perfekt extrajobb under din studietid.

Träffa Läxhjälpen digitalt eller på plats i Stockholm 

unestål.PNG

Mental träning

Lars-Eric Uneståhl 

Prova på mental träning med Lars-Eric Uneståhl 

Lars-Eric Uneståhl är psykologen, forskaren och författaren som skapade den mentala träningen 1969.

År 2010 utsågs han till en av Sveriges mest inflytelserika personer. De senaste 50 åren har han hjälpt privatpersoner, elitidrottare och företagsledare att utveckla deras liv genom mental träning. I samarbete med Framgångsakademin får du nu chans att prova på mental träning. 

Veronica_2021_16_edited.jpg

Lön

Veronica Magnusson

Vision

Så lyckas du med löneförhandlingen

Visions förbundsordförande Veronica Magnusson berättar varför det är så viktigt att förhandla i arbetslivet och hur du gör för att förhandla framgångsrikt. Vad är viktigt att tänka på när du förhandlar om lön? Hur har man ett förhandlingstänk kring sin arbetsmiljö och arbetsbelastning? Veronica berättar också hur Vision kan stötta dig så att du får så mycket som möjligt ut av ditt arbetsliv.

Möt Vision under socionomminglet och passa på att bli student- eller yrkesverksam medlem. Studenter går med kostnadsfritt för hela studietiden och får möjlighet att söka stipenider, använda karriärtjänster m.m. Samtliga som går med på plats får dessutom en goodiebag.

IMG_1245.jpeg

Socionom

Rebecca Svensson

 Familje och jourhemsplacering: 
Skapa delaktighet f
ör Barn

Rebecca Svensson blev familjehemsplacerad första gången som treåring. Idag är hon socionom och uppskattad föreläsare som delar med sig av sina erfarenheter när det gäller familje- och jourhemsplacering ur båda perspektiven, både som klienten och socialsekreteraren.”

 

Vad kommer Rebecca prata om;

Om hur man skapar delaktighet för barn som är aktuella inom socialtjänsten, både i samtal och dokumentation och varför barnutredRe är det svåraste jobbet som finns men också det bästa!

Läs mer om Rebecca på hennes hemsida: https://www.rebeccasvensson.com/

​​

8a6c3612ed28a41e_org.jpg

föreläsare 

Christer Olsson

Framgångsakademin

Skapa balans i ditt liv

I den här föreläsningen lär du dig att våga veckla ut dig själv och nå dina drömmar. Du får ta del av effektiva verktyg och metoder för personlig utveckling, som hjälper dig att utveckla dina färdigheter och insikter.

Christer Olsson är en erfaren och inspirerande föreläsare och coach inom personlig utveckling. Med över 27 års erfarenhet inom organisationsutveckling genom individutveckling, delar Christer med sig av sina mest effektiva verktyg för att hjälpa dig att frigöra din potential och skapa balans i ditt liv.

IMG_4548.png

Framtid

Anna Johnson

Hur du tänder & behåller glöden i
din karriär

LIVE 10:45

I denna föreläsning kommer du att få insikter om hur du kan navigera mot en karriärväg som verkligen engagerar dig och hur du gör för att bibehålla den passionen. Anna kommer att dela med sig av självledande tekniker & strategier för hur du ökar din självmedvetenhet, och du kommer lämna med en ökad förståelse kring hur professionell- och personlig utveckling går hand i hand.

Anna Johnson är karriär och ledarskapscoach men även utbildad civilekonom med management inriktning, bakgrund som rekryteringskonsult och rekryteringschef. ICF-certifierade coach. Idag jobbar Anna med Career Management och (Self)Leadership.

helena.PNG

Yrkesliv

Helena Post Mårtensson

Ny på jobbet!

LIVE 12:00

 

Välkommen till en föreläsning med Helena Post Mårtensson. Helena är socionom sedan 1990-talet och har lång erfarenhet av arbete inom socialtjänstens verksamhetsområden. Numera arbetar Helena med att rusta medarbetare och chefer med verktyg för att kunna jobba hållbart och effektfullt. Helena har skrivit böckerna Workflow och Förändringshjulet.

 

Under föreläsningen får du tips på hur du kan ge dig själv en bra start i yrkeslivet, hur du skapar din egen hjärnsmarta introduktion. Föreläsningen berör:

 • Från novis till expert, om hur det går till att utveckla professionell expertis och hur du själv kan underlätta den processen

 • Rita systemkartan och gör ett kommunikationssystem

 • Hjärnsmart inskolning

 • Skapa goda vanor

Christina bild till info 2.jpg

Socionom

Christina Åkerberg

 Hitta ditt fokus och känn energi och arbetsglädje igen

LIVE  10:15

 

Det är lätt att lägga över ansvaret för relationsklimatet på din omgivning chefer och vi glömmer lätt bort att sunda relationer till andra och tillsammans med andra förutsätter att vi har en sund relation till oss själv. När vi inte är förankrade i oss själva och fokus ligger utanför oss själva påverkar det hur vi fungerar i våra relationer och möten både på jobbet och privat. På sikt kan det t o m leda oss in i ohälsa.

Christina med sina 40 års erfarenhet som socionom vill med enkla verktyg och metoder bidra till att det skapas en självinsikt och en medvetenhet kring hur vi tillsammans kan bidra till en bättre och roligare arbetsmiljö men också till ett hälsosammare liv i sin helhet.

Elin Wesslander_foto_Lena Lee.jpg

Psykolog

Elin Wesslander

Våga göra misstag!

Alla människor gör misstag, så även professionella hjälpare. Många av oss är rädda för att göra fel och undviker in i det längsta att berätta om våra brister. Det är fullt förståeligt men också något som kan göra att vi känner oss ensamma i vår yrkesutövning.

Välkommen till en presentation där våra misstag sätts i fokus.

 • Vad är egentligen ett misstag och vad ökar risken för att de sker?

 • Vad kan vi få ut av att kroka arm med skammen och dela våra felsteg?

 • Vad är viktigast att göra när ett misstag inträffat?

 • Och inte minst - hur kan vi vara hjälpta av den tvivel och osäkerhet vi känner som nya i yrket?

 Presentatör är Elin Wesslander, psykolog, psykoterapeut och specialist i psykoterapi. Elin har arbetat tjugo år med behandling, handledning och utbildning, och hon är fortsatt rädd att göra misstag i jobbet både nu och då. 

OIP.jpg

Delta den 23 november och få tillgång till Framgångsakademins kurser året ut!

Välj mellan 40 olika föreläsare att få inspiration ifrån och låt dom frigör din fulla potential! Ordinarie pris 999 kr, delta 23 november så är det helt gratis!

INFORMATION INFÖR EVENTET

Här kommer några tips & råd för hur du gör eventet så givande som möjligt!

 • Du loggar in här från kl 10:00 genom att registrera dig på Virtual Career Days.

 • Eventet pågår LIVE mellan 10-14. Live betyder att montrarna är bemannade och tillgängliga på chat och video under denna tid. 

 • Eventet sker i en digital 3D-miljö som påminner om en fysisk mässa. Använd gärna en dator för bästa användarupplevelse! 

 • Arbetsgivarna hittar du i de olika mässhallarna som du hittar i vänstermeny i platformen, där du kommer att kunna chatta med dem i de digitala montrarna. 

 

Optimera din profil

När du registrerat dig får du svara på några korta frågor för att kunna matchas mot arbetsgivarna. För att maximera dina möjligheter att skapa kontakter och hitta jobb under branschdagen, rekommenderar vi även att du laddar upp ditt CV i plattformen och fyller i din personliga profil ordentligt.

Dagens Program
10:00-14:00 - Ta del av alla förinspelade föreläsningar & träffa arbetsgivarna live!
10:15 - LIVE-föreläsning med Christina Åkerberg: Hitta ditt fokus och känn energi och arbetsglädje igen

10:45 - LIVE-föreläsning med Anna Johnson: Hur du tänder & behåller glöden i din karriär
12:00 - LIVE-föreläsning med Helena Post Mårtensson, Yrkesliv: Ny på jobbet!


Föreläsningar
Under dagen kommer det att finnas både förinspelade och live-föreläsningar från yrkesverksamma och branschexperter. I plattformen hittar du dem i vänstermenyn under "Dagens Program". Se mer info om talarna ovan.

Interagera med utställarna 

För att interagera med utställarna kan du besöka deras digitala montrar i mässhallen. Här kommer du att kunna ställa frågor, diskutera jobbmöjligheter och lära dig mer om de olika organisationerna som deltar. Du kan även be dem starta videomöten för att ta intervjuer direkt på plats. Ta chansen att knyta kontakter för framtiden!

KOM OCH TRÄFFA REPRESENTANTER FRÅN BLAND ANDRA

Data it utskick.png

Varför Virtual Career Days?

Det är gratis och du kan delta var du än befinner dig!
Digitala event gör det lätt för dig att delta, till och med från sängen

Unik matchningsteknik 
Din utbildning & kompetens matchas mot utställarnas erbjudanden. Sök jobb, praktik, traineeprogram, partner till ditt examensarbete etc. 

Möjlighet att hitta jobb & prata med rekryterare direkt
Skapa kontakt med arbetsgivaren direkt under live-eventen via chatt,
eller boka en intervju direkt på plats

Inspireras och utvecklas! 
Under alla våra kostnadsfria LIVE-event bjuder vi dig på inspirerade föreläsningar, CV-skola, karriärcoachning live etc. 

View_01.jpg
bottom of page