top of page
Home: About

VIRTUAL CAREER DAYS 
HITTA DIN NÄSTA UTMANING HÄR 

Letar du efter jobb, praktik, traineeprogram eller företag för ditt examenarbete?
Välkommen till Sveriges största digitala karriärevent den 17 oktober!

Den 17 oktober går höstens stora live event av stapeln där du har chans att utöka ditt professionella nätverk och träffa rekryterare direkt live, chatta med spännande arbetsgivare, söka jobb och praktik, traineeprogram, ta del av personlig karriärcoachning eller få hjälp med ditt CV! Vi kommer såklart även erbjuda spännande föreläsningar som ger dig exakt den inspiration du behöver inför framtiden!
Allt helt digitalt så du kan delta varifrån du vill, och såklart helt kostnadsfritt!

TALARE & FÖRELÄSNINGAR

På Virtual Career Days bjuder vi på föreläsningar inom en rad spännande ämnen. Tillsammans med Framtidsakademin är vi glada att kunna erbjuda föreläsningar från några av Sveriges bästa och mest älskade föreläsare. Vi utlovar massor av tips, ideér och mängder av inspiration! 

17 OKTOBER 

David-Phillips-liten2.jpeg

Mental träning

SJÄLVLEDARSKAP - FÖRÄNDRA DITT LIV 

David JP Phillips 

Föreläsare & kommunikatör

 

 

David JP Phillips, en av världens mest inflytelserika kommunikatörer, dig genom en resa för att förvandla ditt mentala jag. Genom att dela med sig av sina egna erfarenheter, samt de bästa metoderna inom neurologi, biologi och psykologi, ger David dig verktygen för att skapa en känsla av "Wow!" i ditt liv. 

David JP Phillips är rankad som en av de 18 mest “nördiga” kommunikatörerna i världen. Tusentals har sett hans hyllade TED Talks “How to Avoid Death by Powerpoint” och “The Magical Science of Storytelling”. Hans plattform jpuniversity.com är en av världens främsta online-plattformar inom personlig utveckling.

 

FramgångsAkademin_logo_black_RGB.jpg

i samarbete med

Carina-Sunding-liten.jpeg

Prestation

SLUTA TÄNKA,
BÖRJA GÖRA 

Carina Sunding


Entreprenör, inspiratör och coach

I den här föreläsningen kommer du att lära dig hur du kan bemästra konsten att göra. Hon ger dig konkreta tips och verktyg som hjälper dig att möta dina rädslor, bryta dåliga mönster och göra på nya sätt. Du kommer att upptäcka hur du kan utvecklas i riktning mot dina drömmar och mål genom att gå från tanke till handling.

 

Carina Sunding är entreprenör, inspiratör och coach. Som skapare av make it happen-metoden och grundare av Sveriges största inspirationsnätverk 4good hjälper hon människor att utvecklas i riktning mot sina drömmar och mål. Hon har också skrivit boken “Make It Happen - 10 steg till att forma din framtid” och driver podcasten “Sunshinepodden”. 

FramgångsAkademin_logo_black_RGB.jpg

i samarbete med

Mattias-Ribbing-liten.jpg

Minne & lärande

SNABBUPPGRADERA DITT MINNE
Mattias Ribbing 

 

Minnesmästare

Önskar du bättre minne? I den här föreläsningen får du ta del av den mest effektiva tekniken och strategin för att förbättra ditt minne och ditt lärande. Du får praktiska verktyg för att snabbt och enkelt uppgradera ditt minne med minimal träning. Tänk dig att ständigt ha tillgång till ett mentalt anteckningsblock där du kan anteckna allt du vill komma ihåg, exempelvis inför en tenta eller presentation.

Mattias Ribbing är en flerfaldig svensk mästare i minne, författare till fem böcker om hjärnan och utsedd till International Grand Master of Memory.

Med stor erfarenhet och insikt i minnestekniker och strategier hjälper han andra att optimera deras minne och lärande. 

FramgångsAkademin_logo_black_RGB.jpg

i samarbete med

Klas Hallberg 20222339.jpg

Framgång

ATT LEVA INNAN MAN DÖR!

Klas Hallberg 

Föreläsare – Författare – Husfilosof

En kort intensiv föreläsning om att inte bara bli framgångsrik, utan att faktiskt uppleva livet genom både framgångar och motgångar.
Hur ska man förhålla sig till alla orosmoln och hur ska man hitta en kompass inombords där man faktiskt kan både bli handlingskraftig och må bra utan att stoppa huvudet i sanden?

Kom och lyssna på Klas Hallberg och få en 20 minuters kick - för att se till att du fullkomligt går loss på virtual days och kramar ur varenda värdeskapande droppe du kan utvinna ur de kontakter du tar. Så att du landar ett jobb som innebär att du både tjänar stålar och känner dig levande.

mariamarin.PNG

Vård & Omsorg

KOMMUNIKATION & BEMÖTANDE INOM VÅRDEN

Maria Marin 

Ägare AIRHälsan

Föreläsningen riktar sig till dig som arbetar eller vill arbeta med människor, främst inom vården.. Under denna föreläsning får du en överblick över hur teamarbete inom vården fungerar och fördelarna som finns med fungerande kommunikation. Du får kunskap om vanligast förekommande fallgropar och utmaningar samt hur dessa uttrycks vilket kommer att öka din förmåga att på bästa sätt hjälpa de drabbade och anpassa insatserna.

 

Under föreläsningen får du även en överblick av:
• Perspektiv från olika yrkesgrupper inom vårdkedjan fokus på äldreomsorg.
• ”Vi gör rätt, men ändå fel”
• Förbättringsområden
• Ta del av ett fall

thumbnail_Kimiya-15v.jpg

Lawyer

INTELLECTUAL
PROPERTY RIGHTS

Kimiya Shams

Devialet

The role of intellectual property rights in our society has changed and evolved in line with technological advancements. In today's digital world, these rights, including copyrights, trademarks, and patents, are crucial for the economy. They provide creators and companies protection for their innovations, contributing to continued innovation and economic growth. However, the digital revolution has also brought about new challenges, such as piracy. ​

Kimiya Shams is a lawyer with several years of experience in intellectual property and international transactions. Having previously worked at international law firms and companies in Sweden, France, and the USA, she is currently working at Devialet in New York City.​


This session is conducted in English.

Anna-digital-kommunikation-ny1.jpg

Copywriter

SKRIVA MED HJÄLP AV AI

Anna Kleinwichs Magnusson

Copywriter och entreprenör

Det skrivna ordet hjälper dig genom hela ditt arbetsliv. Under det här passet får du konkreta tips om hur du kan skriva bättre texter på kortare tid. 

 

- Skriv texter som når fram 

- Skrivprocessens olika delar

- Konkreta skrivtips

- Skriva med ChatGPT

 

Anna är från början copywriter och driver idag fyra företag som hjälper stora och små verksamheter till tillväxt genom digital kommunikation och marknadsföring. 

ana_andric_5.jpg

IT & TECH

TECH - EN MOTOR FÖR SVERIGES TILLVÄXT

Ana Andric 

Näringslivspolitisk expert, TechSverige 

Tech har blivit en allt viktigare del av samhället, en förutsättning för vår ekonomiska utveckling och för hur vi lever våra liv. För att techbranschen ska kunna fortsätta växa och för att vi ska kunna behålla vår starka position är tillgången till rätt kompetens helt avgörande. Vill du vara med och påverka samhällsutvecklingen eller bidra till smarta lösningar på nutidens och framtidens utmaningar? För dig som vill ta steget till techbranschen, finns många alternativ. I denna föreläsning får du höra mer om dem!

Ana Andric, Näringspolitisk expert på TechSverige, bjuder in till en kort presentation om techbranschens roll samt olika vägar till techjobben. 

fredrik_egetforetag.jpeg

Starta Eget

SUGEN PÅ ATT STARTA EGET FÖRETAG? 

Fredrik Lundström 
Utbildare & Rådgivare

Ta chansen och lär dig hur du blir FöretagSmart tillsammans med Fredrik Lundström, utbildare och inspiratör på företagarplattformen Eget Företag. Han ger dig sina bästa tips till dig som vill starta eget under din studietid eller som är nyexad.. 

Eget Företag är Sveriges ledande virtuella och fysiska eventplattform för att starta och driva företag och samlar varje år 1000-tals besökare och är sen många år Sveriges ledande mötesplats för landets ny- och småföretagare.

 

Du kan även besöka Eget Företags digitala monter under Virtual Career Days och få en gratis biljett till deras kommande event för dig som vill starta eget företag.

URZ00516-scaled.jpg

Psykisk Hälsa

NYCKELN TILL ARBETSLIVETS UTMANINGAR

Chris Pettersson 

Framgång, Balans och Psykisk Hälsa

I dagens snabbrörliga arbetsvärld står vi inför en rad utmaningar som nyblivna studenter som är redo att ta steget ut i arbetslivet. Förändringar, stress, och höga krav är en del av vardagen. Men hur kan vi förbereda oss för detta utan att äventyra vår psykiska hälsa?

 

Chris Pettersson,  har haft förmånen att föreläsa om en mängd ämnen, från digitalisering och marknadsföring till försäljning och mycket mer. Men i denna föreläsning vill han ta er med på en resa som är minst lika viktig, om inte viktigare - resan till att förstå och vårda er egen psykiska hälsa i ett föränderligt arbetsliv.

R.jpg

Polisen

TRÄFFA POLISEN SOM SÖKER
1000 - TALS
 PERSONER
 

Martin Zackrisson Klaar

Polisen

LIVE 09:00

Lyssna på vår intervju med Martin Zackrisson Klaar, Chef för Polismyndighetens nationella Rekrytering och bemanningsenhet som ska rekryterar 1000 – tals nya medarbetare de närmsta åren.  

Det är inte bara fler poliser som behövs utan många civilanställda, såsom socionomer, ekonomer, HR mf.

 

I den här intervjun får ni veta vilka spännande karriärvägar som finns inom Polisen och hur det är att jobba och göra karriär inom polisen som civilanställd och akademiker. Men också om hur du som akademiker kan söka till den funktionsinriktade polisutbildningen som just är framtagen för dem som har en akademisk examen och vill bli polis.

IMG_4548.png

Framtid

ATT LEDA EN KARRIÄR DU ÄLSKAR

Anna Johnson

Karriär- och ledarskapscoach

LIVE 10:30

I denna föreläsning kommer du att lära dig hur du tar kontroll över din karriär och vad du behöver göra för att leda den i riktning mot det du älskar, genom att stärka ditt personliga ledarskap. Anna kommer att dela med sig av värdefulla verktyg och insikter för hur du kan skapa klarhet kring vad du egentligen vill, vad just du har att erbjuda och hur du kan paketera det till potentiella arbetsgivare. 

Anna Johnson är karriär och ledarskapscoach men även utbildad civilekonom med management inriktning, bakgrund som rekryteringskonsult och rekryteringschef. ICF-certifierade coach. Idag jobbar Anna med Career Management och (Self)Leadership.

Bild - Mikaela Aare.png

Karriär

KARRIÄRCOACHING

Mikaela Aare 

Karriärcoach
LIVE 12:00

 

På Virtual Career Days den 17 oktober har du möjlighet att delta i live karriärcoaching med Mikaela. Få råd och tips och ställ dina frågor till en en erfaren studie- och yrkesvägledare och karriärcoach, Mikeala hjälper dig framåt i karriären!

 

Mikaela Aare driver sedan 2016  företaget Rebel Wonderland med fokus på digital vägledning, community, föreläsningar & kurser. Hon brinner för att hjälpa individer ta sina drömmar till verklighet. 

ATEFEH sebdani_edited.jpg

IT-Speaker

Awarded Speaker | Moderator | Writer
 

Atefeh Sebdani

Atefeh started her career as a Microsoft trainee and have since held various positions within Cloud Sales, Digital Transformation, Business Development and Innovation. Her career includes many successful projects; as a salesperson she closed million dollar deals and as an innovative leader she worked with great transformational projects.

Due to her passion for an equal society she is active in steering boards and have been named a future leader as well as awarded for her stage talks.

 

This session is conducted in English.

Read more about Atefeh Sebdani on her social media channels below.

IMG_20230905_081411.jpg

IT-säkerhet

IT-SÄKERHET EXPERT
 

Sabina Johansson

TechQueen

LIVE 13:30

Vi lever i en teknisk värld men i allt detta krävs det att vi som är it-tekniker med en lång erfarenhet delar med oss till er som ska ut på arbetsmarknaden.
Med denna tekniska utveckling krävs det också att vi tänker på it-säkerheten när man är en ny på arbetsmarknaden och vilka faror det kan finnas där ute.

Sabina har en lång erfarenhet att dela med sig av sina IT-säkerhets tips bland annat via LinkedIn på ett pedagogiskt och mänskligt sätt. Så välkommen att lyssna på hennes tips den 17 oktober.

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn

Träffa rekryterare online

norrtalje
5
2
4
1
3
Fackförbundet_ST_logotyp
boras
familjebostader
gbg
oskarshamn
vastagotaland
solvesborg
laxhjälpen
partille
PEAB
mildal
Arbetsförmedlingen
Östersund
Siemens Energy
Fremat Event Group
Höganäs
region_skane
Stena Line
Boden
LKAB
Astar
Stockholm stad
Electrolux
Skistar
EMG
arvikakommun
torsby
årrgäng
eda
BJörn lunden
ABB
LO
Stora Enso
BAE
SB
Fkassan
Piteå
Luleå
Avesta
Vision
Köping
Markaryd
SSR
Tranås
Älvsbyn
Actea
6

INFORMATION INFÖR EVENTET

Här kommer några tips & råd för hur du gör eventet så givande som möjligt!

  • Du loggar in här från kl 09:00 genom att registrera dig på Virtual Career Days.

  • Eventet pågår LIVE mellan 09-16. Live betyder att montrarna är bemannade och tillgängliga på chat och video under denna tid. 

  • Eventet sker i en digital 3D-miljö som påminner om en fysisk mässa. Använd gärna en dator för bästa användarupplevelse! 

  • Arbetsgivarna hittar du i de olika mässhallarna som du hittar i vänstermeny i platformen, där du kommer att kunna chatta med dem i de digitala montrarna. 

 

Optimera din profil

När du registrerat dig får du svara på några korta frågor för att kunna matchas mot arbetsgivarna. För att maximera dina möjligheter att skapa kontakter och hitta jobb under branschdagen, rekommenderar vi även att du laddar upp ditt CV i plattformen och fyller i din personliga profil ordentligt.

Dagens Program
09:00-16:00 - Ta del av alla förinspelade föreläsningar & träffa arbetsgivarna live!
09:00 - LIVE-föreläsning med Polisen: Träffa Polisen som söker 1000 - tals personer 

10:30 - LIVE-föreläsning med Anna Johnson: Att leda en karriär du älskar 
12:00 - LIVE-föreläsning med Mikaela Aare: Karriärcoaching 
13:30 - LIVE-föreläsning med Sabina Johansson: IT-säkerhet Expert


Föreläsningar
Under dagen kommer det att finnas både förinspelade och live-föreläsningar från yrkesverksamma och branschexperter. I plattformen hittar du dem i vänstermenyn under "Talare". Se mer info om talarna ovan.

Interagera med utställarna 

För att interagera med utställarna kan du besöka deras digitala montrar i mässhallen. Här kommer du att kunna ställa frågor, diskutera jobbmöjligheter och lära dig mer om de olika organisationerna som deltar. Du kan även be dem starta videomöten för att ta intervjuer direkt på plats. Ta chansen att knyta kontakter för framtiden!

Varför Virtual Career Days?

Det är gratis och du kan delta var du än befinner dig!
Digitala event gör det lätt för dig att delta, till och med från sängen

Unik matchningsteknik 
Din utbildning & kompetens matchas mot utställarnas erbjudanden. Sök jobb, praktik, traineeprogram, partner till ditt examensarbete etc. 

Möjlighet att hitta jobb & prata med rekryterare direkt
Skapa kontakt med arbetsgivaren direkt under live-eventen via chatt,
eller boka en intervju direkt på plats

Inspireras och utvecklas! 
Under alla våra kostnadsfria LIVE-event bjuder vi dig på inspirerade föreläsningar, CV-skola, karriärcoachning live etc. 

Personligt karriärtest 
Registrera dig idag och få möjlighet att göra ett personligt karrriärtest som visar vilka yrka som passar dina personliga egenskaper (värde 995  kr) 

View_01.jpg
bottom of page