VCD Ny Utsida.jpg

VIRTUAL CAREER DAYS

Sveriges främsta digitala karriärplattform för studenter och arbetsgivare

VIRTUAL CAREER DAYS 
HITTA DIN NÄSTA UTMANING HÄR 

Virtual Career Days är Sveriges största karriärevent – en virtuell arena där studenter och nyutexaminerade, de vi kallar för framtidens professionella, får knyta kontakter med arbetsgivare virtuellt.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

pexels-andrea-piacquadio-3785107.jpg

FÖR STUDENTER & ARBETSSÖKANDE

Letar du efter jobb, praktik eller företag för ditt examenarbete?

Träffa din nästa arbetsgivare virtuellt

Den 25 oktober slår vi upp dörrarna till Sveriges största digitala rekryteringsevent och bjuder in dig som är student, nyexad eller arbetssökande. I vår virtuella plattform möter du arbetsgivare från hela Sverige, som letar efter nya talanger som du. Det är helt kostnadsfritt att delta!

 

LADDA UPP DITT CV

Vid registrering i vår virtuella plattform laddar du upp ditt CV som gör det enkelt för rätt rekryterare att hitta dig.  Sen är det bara att börja Interagera med potentiella arbetsgivare i en häftig 3D-miljö, vi utlovar en unik användarupplevelse 

MATCHAS MOT RÄTT ARBETSGIVARE

Genom matchningsteknik hittar du rätt arbetsgivare snabbare. Du får en matchningsprocent för varje utställare, så du vet vilka som har erbjudanden som passar just dig, din kompetens och det du söker.  

NÄTVERKA!

Plattformen är byggd för att skapa engagemang och underlätta kommunikation, för att du enkelt ska kunna bygga nya relationer med arbetsgivare, exempel via chat, videosamtal eller föreläsningar där du kan ställa frågor direkt i chatten.

SÖK JOBB OCH TA DEL AV ERBJUDANDEN

Under eventet kan du redan på plats anmäla intresse för en praktikplats eller söka aktuella jobb. Du kan även ta del av andra erbjudanden som förinspelade föreläsningar och goodie bags med rabatter och dyl.

En virtuell arena för din karriär

Den 25 oktober slår vi upp portarna till Sveriges första virtuella rekryteringsplattform. Vi öppnar med en livedag den 25 oktober, där ni kan chatta med arbetsgivare, ta intervjuer och nätverka direkt via chat, video och öppna mötesrum, lyssna på föreläsningar och ta del av studenterbjudanden och goodie-bags. 

Under året kommer vi löpande bjuda in dig till till olika LIVE-event, exempelvis branschspecifika mingel, föreläsningar och gratiskurser, men även resten av året står vårt digitala hus öppet för besök och då kan du när som helst leta information om arbetsgivare, se lediga jobb och skicka in intresseanmälningar.  
Vi hoppas kunna erbjuda en virtuell plattform som inte bara bjuder på inspiration och nätverkande, utan även blir språngbrädan till ditt drömjobb. 

roundtables.png

Hur fungerar ett digitalt rekryteringsevent?

Du kanske aldrig varit på en digital mässa tidigare? Ingen fara! Så här enkelt är det:

Som student registrerar du dig i vår digitala plattform och laddar upp ditt CV (frivilligt, men gör det enklare för arbetsgivare att hitta kanidater med rätt kompetens). Du går in i den virtuella mässhallarna och besöker de utställare du finner intressanta. I deras montrar hittar du informationsmaterial, videos och deras aktuella studenterbjudanden och jobbannonser. Du kan chatta med rekryterarna i real tid och om de önskar finns möjlighet till videointervju direkt på plats i mässan. Du har även möjlighet att ta del av deras förinspelade föreläsningar eller live seminar. De kan handla om hur de är att jobba hos dem, men även ge tips som hur man skriver ett vasst CV eller hur man ska bete sig på arbetsintervjun för att lyckas. Du kan även ta del av digital goodie bags som kan innehålla studentrabatter eller liknande.

Målet är att du ska lämna mässan med många nya kontakter, full av inspiration och hittat jobbet du vill ha!

Varför Virtual Career Days?

Det är gratis och du kan delta var du än befinner dig!
Digitala event gör det lätt för dig att delta, till och med från sängen

Unik matchningsteknik 
Din utbildning & kompetens matchas mot utställarnas erbjudanden.

Möjlighet att hitta jobb & prata med rekryterare direkt
Skapa kontakt med arbetsgivaren direkt på plats, så de minns dig

Inspereras och utvecklas! 
Vi kommer löpande under året bjuda in till kostnadsfria LIVE-event såsom föreläsningar, kurser och yrkesspecifika branschdagar. 

Digital Goodie Bag - biljett till Framtidsgalan
Registrera dig idag och få en biljett till Framtidsgalan den 11 november (värde 4999 kr) 

View_01.jpg

Vad säger tidigare besökare?

Alexander Strand_edited_edited.jpg

Virtual Career Days gav mig möjligheten att träffa och prata med representanter från marknadens främsta företag. Efter eventet hade jag över fyra jobbmöjligheter att fortsätta med efter mina studier. Rekommenderar starkt att gå med, speciellt då det inte kostar något!

Alexander Strand - Student Uppsala Universitet

Nästa event

Virtual Career Days LIVE 

25

OKT

 • Virtual Career Days - LIVE
  tis 25 okt.
  Virtual Career Days Events Plattform
  25 okt. 09:00 – 17:00 CEST
  Virtual Career Days Events Plattform
  Sveriges största digital rekryteringsevent
 • LIVE Career Day - IT & Tech
  ons 23 nov.
  Virtual Career Days Events Plattform
  23 nov. 12:00 – 14:00 CET
  Virtual Career Days Events Plattform
  Must-attend event for anyone in IT and Technology!
 • LIVE Career Day - Socionomer
  tors 15 dec.
  Virtual Career Days Events Plattform
  15 dec. 12:00 – 14:00 CET
  Virtual Career Days Events Plattform
  En dag dedikerad till dig som studerar till socionom & vill träffa arbetsgivare och lyssna på inspirerade talare.


EVENTKALENDER


VILKEN KOMPETENS HAR DU? 

I plattformen kommer vi att erbjuda olika mässhallar för olika målgrupper, allt för att det ska vara så enkelt för er och arbetsgivarna att hitta varandra.

 

Saknar du din bransch nedan? Ingen fara. Vi fyller på med fler!

Typing on a Computer

Data & IT

Söker du praktik eller jobb inom Data / IT? Kompetens inom IT efterfrågas i nästan alla branscher och det finns många olika yrken att välja mellan, såsom programmerare, testare, IT-samordnare, projektledning etc. Kom till Virtual Career Days och träffa arbetsgivare som söker efter denna kompetens!