top of page
african-man-wearing-virtual-reality-headset-having-2021-12-09-18-39-29-utc (2).jpg

BRANSCHDAG FÖR
IT/TECH & INGENJÖR

 

VC.logo.big.png

 EN INSPIRATIONSDAG
FÖR DIG INOM IT/TECH & INGENJÖR

Välkommen till en spännande och inspirerande dag för dig som är student, nyexad eller yrkesverksam inom IT, Teknik och ingenjör! På denna digitala inspirationsdag får du chans att träffa anställande rekryterare, söka jobb och praktik, samt lyssna på spännande föreläsningar som ger dig både kunskap och inspiration inför ditt kommande yrkesliv!
Det är helt gratis och helt digitalt!

Teknik - Dag 2: About

UR PROGRAMET 4 MAJ 2023

Den 4 maj kan du ta del av både live & förinspelade föreläsningar.

Nedan ser du ett urval, fler tillkommer.

Nicklas Hermansson Byline Sara Rossiliten.jpg

Framtid

Nicklas Hermansson

Framtiden 2049 -
blir du en vinnare i AI-revolutionen

Under 50 explosiva minuter bjuds du på en omtumlande tidsresa och konkreta metoder och verktyg som hjälper dig att utveckla framtidens superstyrkor. Målet är att göra dig till en vinnare i en ny verklighet där hälften av jobben har automatiserats och dina Ray-Bans augmented reality-funktion förvandlar misslyckade Tinder-dejter till spöken. 

Mediepionjären. föreläsaren och futuristen Nicklas Hermansson synar varje vecka 2500 innovationer, trender, studier och uppfinningar för att förstå vart världen är på väg. 2022 grundade han mediehuset och omvärldstjänsten NomoFomo (No More of Missing Out), vars nyhetsbrev utsågs till en av Sveriges främsta tidskrifter redan år 1.

Nicklas Hermansson var med och förvandlade Aftonbladet till en digital förebild världen över innan han blev kreativ chef på en av världens mest prisbelönta Brand Studios. Dessutom är Nicklas framtidsspanare i SVT, tidningarna Chef och Dagens Media, samt i en av Sveriges största aktualitetsspoddar; ”The Daily Messiah”.

sofia microsoft.jpg

Karriär & Yrkesliv

Sofia Andersson

Microsoft: Så når du framgång inom IT&Tech 


Häng med när studenten Alexander Strand träffar Sofia Andersson, Partner Business Developer på Microsoft. I denna intervju får du höra mer om vilka karriärmöjligheter som finns på Microsoft för dig som student eller nyexad. Hon delar med sig av sina bästa tips på hur du når framgång inom IT & techbranschen, vad som krävs för att lyckas och sina allra bästa jobbsökartips.

Sofia kommer även berätta om Microsoft Learn. Microsoft erbjuder nämligen kostnadsfria utbildningar och certifieringar som kan hjälpa dig att stå ut i mängden, och förbereder dig för att skaffa de tekniska färdigheterna du behöver för olika roller inom techbranschen. Dina certifieringar kan till och med hjälpa till att boosta din karriär - innan den ens har startat. Detta och mycket mer kommer du få veta i intervjun med Sofia.

 

Du kommer även ha möjlighet att chatta direkt med Microsoft i deras monter på Virtual Career Day IT/Tech.

 

 
 

mattias&erik.jpg

IT-säkerhet

Mattias Jadesköld & 
Erik Zalitis

Hur ser framtidens teknikhot och IT-säkerhetsarbete ut?

Mattias & Erik driver tillsammans IT-säkerhetspodden.  


I den här föreläsningen pratar Mattias & Erik om den senaste tekniken inom IT-säkerhet och  hur framtidens hot kan se ut. Med nya tekniker som AI kommer många möjligheter, men även risker. Exempel har AI nyttjats för att skriva skadlig kod. Men det som värre är kanske att vi medvetet läcker information till AI ... Hur kommer det forma vårt sätt att skydda oss från utomstående hot?

Både Mattias och Erik har arbetet länge i IT-branschen. Erik är certifierad Etisk hackare och till vardags arbetar med pentest och threat hunts för att hitta sårbarheter i olika system. Mattias arbetar med strategisk IT-säkerhet och är ansvarig för en 24/7 SOC med syfte att direkt agera på onaturliga beteenden i systemen. 

IT-säkerhetspodden, en podd som varvar säkerhetssnack med kändsintervjuer och har sedan starten 2022 gjort över 200 avsnitt. 

ericsson1.JPG

Career at Ericsson 

Katarina Noen & 
Rebecka Riendaeu

Ericsson Innovative Learning for Growth 


In April this year, Ericsson was named top 2 of the best companies for career development in Sweden, by Linkedin. In this interview, you will meet Katarina Noen, Head of Learning Sweden at Ericsson and Rebecka Riendaeu, Project Manager for Ericsson Virtual Learning Studio, who will share a selection of the career opportunities available to you at Ericsson and within the ICT industry. What does it take to succeed and what should you do to stand out when looking for a job? They will also share their personal journeys in the tech industry and their best advice for you who are entering this exciting industry. You will also learn how emerging technologies such as XR and AI will affect learning and how they adopt it at Ericsson. This a very exciting interview that you do not want to miss! 

(This session is given in English) 

Du kan även chatta med Ericson direkt i deras monter på eventet. 

1681426146620.jpg

ChatGPT

Robin Granberg

Så använder du ChatGPT för att ta ditt arbete till nästa nivå 


Välkommen till en inspirerande föreläsning med Robin, CTO på Acordo Systems. Med en bakgrund inom teknik och produktutveckling har Robin omfattande erfarenhet av att använda AI och andra teknologier för att effektivisera arbetsprocesser och förbättra produktiviteten.

Under denna föreläsning kommer Robin att dela med sig av sina insikter om hur ChatGPT och andra Generative Pre-trained Transformer kan effektivisera ditt arbete, göra dig mer produktiv och kreativ. Han kommer att utforska olika användningsområden för ChatGPT och ge praktiska exempel på hur det kan hjälpa dig att spara tid, utveckla kreativt innehåll och förbättra din kommunikation.

Missa inte chansen att lära dig hur du kan använda AI för att effektivisera ditt arbete och stärka din konkurrenskraft. Delta i denna inspirerande föreläsning och låt Robins kunskaper och erfarenheter inom detta snabbt växande teknikområde ge dig insikter och verktyg för att tänka utanför boxen och skapa nya innovativa projekt.

arbetsfomedlingen talare.JPG

Yrkesliv

Andreas Henningsson

Säkra din jobbframtid - så blir du attraktiv inom AI

Vill du lära dig mer om AI och hur Arbetsförmedlingen använder AI? Andreas Henningsson, senior strateg AI och data, föreläser om vad AI är och vilka problem den kan lösa. Vilka är möjligheterna och vilka risker och utmaningar måste man ta hänsyn till?

AI skapar nya möjligheter och påverkar vår arbetsmarknad. En del jobb kommer att försvinna samtidigt som det uppstår behov av nya yrkesroller, framförallt inom data och it. Möt Andreas Henningsson, senior strateg AI och data på Arbetsförmedlingen, som i ett studiosamtal berättar hur Arbetsförmedlingen jobbar med AI, vilka kompetenser som behövs och hur man som student kan bli attraktiv inom området. Nina From från Arbetsförmedlingen leder samtalet.

Denna föreläsning ges av Arbetsförmedlingen som är med som utställare på Virtual Career Days. Du kan träffa och chatta med rekryterare från Arbetsförmedlingen direkt i deras monter och höra mer om de spännande möjligheter som finns för dig inom IT och tech hos dem.

IMG_5180_edited.jpg

Personal Branding

Mikaela Aare

AI + Personal Branding = A Love Story ❤️ 


Nu mer än någonsin behöver varje student, entreprenör och anställd fokusera på sitt personliga varumärke. 
Introducerar din nästa stora kärlek: AI. Det här är en föreläsning om hur du kan använda A
I för att bygga ett episkt personligt varumärke - som känns som DU. Perfekt för dig som vill bygga personligt varumärke i sociala medier. 


Om Mikaela Aare:
The True Career Rebel. Mikaela Aare är Studie-och yrkesvägledaren som går sin egen väg. Hon har digitaliserat karriärvägledning sedan 2016 med sitt företag Rebel Wonderland och utbildar & föreläser inom employer branding, personligt varumärke och entreprenörskap. Sedan starten av hennes business har hon hjälpt organisationer att bli digitala, våga gå utanför boxen och stärka sina varumärken. Över 400 deltagare har gått hennes kurser och community:t Rebel Wonderland växer för varje dag.
 

 

Kom och lyssna på Mikaela LIVE kl 12:00 den 4 maj, då du även har chans att ställa dina frågor om personligt varumärke & jobbsökande direkt till Mikaela. 
 

sofia1.png

AI

Sofia Hedén

Vill du arbeta med AI? Möjligheterna är många! 


Sofia Hedén jobbar på AI Sweden, Sveriges nationella center för artificiell intelligens. Hon kommer prata om AI Swedens uppdrag - att öka användandet av AI i Sverige, och presentera olika möjligheter för att jobba med AI. Målet är att accelerera användningen av AI för att stärka Sveriges välfärd och konkurrenskraft, och förbättra livet för alla i Sverige. 

AI Sweden driver massor av spännande projekt, bland annat dessa:

 • My AI, en plattform specifikt designad för alla som arbetar med eller är nyfikna på AI. 

 • AI Sweden bygger tillsammans med RISE och WASP WARA Media & Language den första riktigt storskaliga generativa språkmodellen för de nordiska språken och i första hand svenska.

 • AI Sweden anordnar talangprogram som riktar sig mot människor med olika ålder och utbildning, för att öka kompetensen inom AI.  

 

Hör mer om AI Swedens spännande  arbete under Sofias föreläsning. Den ges på engelska. 

UTSTÄLLARE

loggor_ittech.JPG

INFORMATION INFÖR EVENTET

Här kommer några tips & råd för hur du gör eventet så givande som möjligt!

 • Du loggar in här från kl 10:00 genom att registrera dig på Virtual Career Days.

 • Eventet pågår LIVE mellan 10-14. Live betyder att montrarna är bemannade och tillgängliga på chat och video under denna tid. 

 • Eventet sker i en digital 3D-miljö som påminner om en fysisk mässa. Använd gärna en dator för bästa användarupplevelse! 

 • Arbetsgivarna hittar du i de två mässhallarna som heter "Branschdag IT & TECH -1 och 2" (se vänstermenyn), där du kommer att kunna chatta med dem i de digitala montrarna. I övriga mässhallar finns andra utställare (obemannade montrar) som inte är med på livedagen för IT/Tech, men du kan fortfarande besöka dessa för att söka jobb om du vill. 

 

Optimera din profil

När du registrerat dig får du svara på några korta frågor för att kunna matchas mot arbetsgivarna. För att maximera dina möjligheter att skapa kontakter och hitta jobb under branschdagen, rekommenderar vi även att du laddar upp ditt CV i plattformen och fyller i din personliga profil ordentligt.

Dagens Program
10:00-14:00 - Ta del av alla förinspelade föreläsningar & träffa arbetsgivarna live!
11:30 - LIVE-frågestund med Ericsson
12:00 - LIVE-föreläsning med Mikaela Aare: "AI + Personal Branding = A Love Story"


Föreläsningar
Under dagen kommer det att finnas både förinspelade och live-föreläsningar från yrkesverksamma och branschexperter. I plattformen hittar du dem i vänstermenyn under "Talare IT & TECH". Se mer info om talarna ovan.

 

Interagera med utställarna 

För att interagera med utställarna kan du besöka deras digitala montrar i mässhallen som heter "Branschdag IT & Tech". Här kommer du att kunna ställa frågor, diskutera jobbmöjligheter och lära dig mer om de olika organisationerna som deltar. Du kan även be dem starta videomöten för att ta intervjuer direkt på plats. Ta chansen att knyta kontakter för framtiden!

Branschdagar LIVE på Virtual Career Days

Virtual Career Days är en åretruntöppen plattform med branschspecifika LIVE-dagar. 

Virtual Career Days kommer vara öppet året runt. Två gånger per år kör vi VCD LIVE med stor mässa för alla branscher. Utöver det anordnar vi branschspecifika nätverksdagar live i plattformen där studenter har möjlighet att nätverka med arbetsgivare inom en rad olika branscher. Live innebär att montrarna är bemannade och det går att chatta direkt med arbetsgivare.

pexels-matheus-bertelli-3321793.jpg
Booth1.png

Så funkar det

Oavsett om du är med på plats på ett fysiskt mingel eller om branschdagen genomförs helt digitalt, har du möjligt att träffa utställare från just din bransch. 

Fysiskt mingel
Vi bjuder in 50 studenter/nyexade till en fysisk branschdag i Stockholm. där du får lyssna på föreläsare och mingla med arbetsgivare.. Om man deltar fysiskt är man såklart även välkommen att besöka den digitala mässhallen för att träffa fler utställare än de på plats. Vi bjuder på lunch eller fika. 

Skynda dig att anmäla dig nedan, antalet platser är begränsat. 
 

Digitalt mingel
Föreläsningarna från det fysiska minglet livesänds så att alla kan ta del av dessa, oavsett var du befinner dig. Utöver dessa samt förinspelade föreläsningar, kan du även besöka arbetsgivarna i respektive monter, chatta och ställa frågor samt se aktuella erbjudanden och söka jobb, praktikplatser, traineeprogram etc. 

Nedan anmäler du dig som student/besökare för eventet. 

VAD HÄNDER PÅ EN DIGITAL BRANSCHDAG?

Kom och bygg ditt professionella nätverk - träffa arbetsgivare som söker efter just din kompetens. Vi bjuder även på inspirerande föreläsningar som rör din bransch och yrke specifikt, och som förhoppningsvis kan inspirera & ge dig mer verktyg inför kommande arbetsliv!

Här är lite av det du som besökare får ta del av på en digital branschdag:

 • Träffa arbetsgivare från hela Sverige 

 • Sök praktikplats, jobb, partner för ditt examensarbete eller traineeplats

 • Chatta & nätverka direkt med rekryterarna i deras digitala montrar

 • Lyssna på LIVE-föreläsningar och förinspelade webinars 

 • Ta del a CV-skola, intervju-tips mm

VCD Ny Utsida.jpg
bottom of page