top of page
VC.logo.big.png

HITTA DIN NÄSTA UTMANING HÄR 

Letar du efter jobb, praktik, traineeprogram eller företag för ditt examenarbete?
Välkommen till Sveriges största digitala karriärevent den 10 april!

Den 10 april går vårens stora live event av stapeln där du har chans att utöka ditt professionella nätverk och träffa rekryterare direkt live, chatta med spännande arbetsgivare, söka jobb och praktik, traineeprogram, ta del av personlig karriärcoachning eller få hjälp med ditt CV! Vi kommer såklart även erbjuda spännande föreläsningar som ger dig exakt den inspiration du behöver inför framtiden!
Allt helt digitalt så du kan delta varifrån du vill, och såklart helt kostnadsfritt!

TALARE & FÖRELÄSNINGAR

På Virtual Career Days bjuder vi på föreläsningar inom en rad spännande ämnen. Tillsammans med Framtidsakademin är vi glada att kunna erbjuda föreläsningar från några av Sveriges bästa och mest älskade föreläsare. Vi utlovar massor av tips, ideér och mängder av inspiration! 

10 APRIL 

193644_custom_site_themes_id_wWwJmQq3RJCOy5XpUn9h_David-Stiernholm-1x1-Low-Res_yfctbz.jpg
Struktör & föreläsare

SÅ SKAPAR DU STRUKTUR

David Stiernholm

I den här föreläsningen kommer du att lära dig kunskapen och verktygen för att skapa och upprätthålla en god struktur i ditt arbetsliv. Du kommer att kunna organisera, fokusera och automatisera dina arbetsrutiner för att förbättra din personliga effektivitet och förenkla dina arbetsdagar. 

 

David Stiernholm är struktör och föreläsare inom personlig effektivitet genom god struktur på jobbet. Han har vigt sitt yrkesliv åt att utforska hur vi kan förenkla våra arbetsdagar med hjälp av struktur och har skrivit flera hyllade böcker på ämnet. 

i samarbete med

FramgångsAkademin_logo_black_RGB.jpg

ÄG DITT LIV
Magnus Helgesson

Entreprenör, talare & författare

Efter den här föreläsningen kommer du att ha en bättre förståelse för hur du kan bli din egen mentala coach och äga ditt eget liv. Du kommer att ha lärt dig metoder och tekniker för att skapa goda vanor, nå dina mål och skapa hållbar förändring, vilket i sin tur kan hjälpa dig att uppnå personlig och professionell framgång.

Magnus Helgesson, superentreprenör och mental coach, leder kursen. Med erfarenhet av att bygga framgångsrika företag som Harry's och som författare till tre böcker om personlig utveckling, har Magnus en unik och värdefull insikt i hur man kan äga sitt eget liv och uppnå framgång. Han kommer att ge dig de verktyg och strategier du behöver för att bli din egen mentala coach och skapa hållbar förändring.

yEJzAcPRqqPqC2smJkyC_MAGNUS_HELGESSON_1x1_png.png

i samarbete med

FramgångsAkademin_logo_black_RGB.jpg
företagarna-7222 (2).jpg

LINKEDIN SKOLA
Daniel Fransén

Distansakademin

LIVE 09:10

Behöver du hjälp med din Linkedin profil?
Kom på Daniels Linkedin skola och få de bästa tipsen för att maxa din profil inför ditt framtida arbetsliv.
Daniel använder sin breda kunskap för att inspirera och motivera andra, och hans engagemang för dessa ämnen lyser igenom i hans arbete som utbildare och coach. 

Daniel är en mycket erfaren utbildare och jobbcoach som specialiserat sig på att assistera individer i deras karriärväxlingar. Han har en djup förståelse för arbetsmarknadens dynamik, vilket gör honom särskilt skicklig i att hjälpa människor att hitta nya yrkesvägar som passar deras färdigheter och ambitioner. Dessutom är Daniel expert på att hjälpa företag att identifiera och rekrytera rätt talanger, vilket säkerställer att de hittar medarbetare som inte bara har rätt kompetens, men också som passar in i företagskulturen.

Programmerings-Webbinarium
Linus Rudbeck

Distansakademin

LIVE 09:40

Kom och träffa Linus på hans programmerings webbinarium och få en djupare inblick i programmerings världen.

Linus har gjort sig ett namn som en hyllad föreläsare och utbildare inom programmeringsvärlden. Med en passion för att sprida kunskap, driver han en mission där han vill att alla ska ges möjlighet att prova på programmering, oavsett deras bakgrund. Han är känd för sin pedagogiska skicklighet, en egenskap som har finslipats under mer än ett decennium av erfarenhet inom programmering. Dessutom har han spenderat de senaste fem åren med att utbilda andra i detta komplexa och ständigt utvecklande fält, vilket har stärkt hans rykte som en exceptionell lärare och mentor inom programmering. 

IMG_2061 (1).jpg
IMG_4548.png

ATT LEDA EN KARRIÄR
DU ÄLSKAR

Anna Johnson

LIVE 10:30

Karriärutvecklare & Coach i Personligt Ledarskap

I denna föreläsning kommer du att lära dig hur du tar kontroll över din karriär och vad du behöver göra för att leda den i riktning mot det du älskar, genom att stärka ditt personliga ledarskap. Anna kommer att dela med sig av värdefulla verktyg och insikter för hur du kan skapa klarhet kring vad du egentligen vill, vad just du har att erbjuda och hur du kan paketera det till potentiella arbetsgivare. 

Anna Johnson är karriär och ledarskapscoach men även utbildad civilekonom med management inriktning, bakgrund som rekryteringskonsult och rekryteringschef. ICF-certifierade coach. Idag jobbar Anna med Career Management och (Self)Leadership.

Fernandez_Americo_20210521_IX6A6403.jpg

SEB:s privatekonom Américo Fernández ger en introduktion till de vanligaste hjärnmissarna som får oss alla att gå fel när det kommer till ekonomiska beslut. Men lugn, det finns gott om lösningar för att ta sig runt dem och därmed ligga i framkant när det gäller ekonomiska beslut.

Om Americo:
Américo är SEB:s Privatekonom och bankens talesperson i frågor som rör hushållens privatekonomi. Americo är utbildad vid Linköpings universitet och har en magisterexamen i nationalekonomi. Hans karriär inleddes som trainee på SEB. Han har innan sin nuvarande roll bland annat varit privatekonomisk analytiker samt bankens företagarekonom och analyserade då bland annat trender i näringslivet, omvärldshändelser och politiska beslut och deras påverkan på hushåll och företag.

Varför smarta människor fattar osmarta beslut
Américo Fernández

SEB

LIVE 14:00

Untitled design.png
thumbnail_IMG_4512.jpg

Att kickstarta Karriären på Microsoft: En inblick för studenter och young professionals
Daniel Keyvanpour 

Microsoft

LIVE 13:00

Upptäck vägen till en framtid inom tech med Microsofts tvååriga traineeprogram, The Microsoft Aspire Experience – skräddarsytt för dig som står vid slutet av din utbildningsresa och söker en unik position i teknikvärlden efter examen.

 

Under denna föreläsning kommer du att få insikter i hur du kan inleda din karriär hos ett av världens ledande teknikföretag, samt de steg du behöver ta för att styra din karriär mot framgång. Daniel kommer att dela med sig av personliga erfarenheter och värdefulla verktyg som har varit avgörande på hans väg inom Microsoft. Du får också en djupare förståelse för hur Microsoft arbetar med artificiell intelligens och hur du kan tillämpa AI:s kraft för att boosta din produktivitet.

 

Missar inte chansen att få en unik inblick i hur du kan använda AI för att skapa en framgångsrik karriär inom tech, och hur Microsoft Aspire Experience kan vara din språngbräda.

Grundkurs i Aktier & Fonder
för nybörjare

Marcus Lindblad

VD, SparaCash

Marcus Lindblad kommer i denna föreläsning att fördjupa sig i världen av aktier och fonder. Föreläsningen kommer att ha en genomgång av vanliga misstag som investerare gör på börsen och fortsätta med att förklara grunderna: vad aktier och fonder faktiskt är och hur de skiljer sig åt. Dessutom kommer Marcus att ge praktiska råd om hur man väljer investeringar som nybörjare, inklusive vilka aktier och fonder som är bäst att börja med och vilka som bör undvikas.  Det blir en värdefull tillfälle för alla som vill få en stabil grund att stå på i sin investeringsresa.

Ville du veta mer? Besök Marcus Lindblads sociala medier:

 

  • Houzz
  • Facebook
  • Discord
Marcus Lindblad Spara cash.jpg
1681426146620.jpg

Revolutionera ditt arbete med ChatGPT och anpassade
GPT-modeller

Robin Granberg

Robin Entreprenör och CTO

Är du redo att ta ditt arbete till nästa nivå med hjälp av AI? Gå inte miste om Robins banbrytande föreläsning om hur du kan revolutionera ditt arbete med ChatGPT och anpassade GPT-modeller.
Som en erfaren entreprenör och CTO, ger Robin dig insikter i hur du kan använda dessa innovativa verktyg för att effektivisera dina arbetsprocesser, öka din produktivitet och främja din kreativitet.

 

Robin har en genuin passion för teknologi och produktinnovation och har tillbringat många år med att praktiskt tillämpa AI och andra teknologier i olika sammanhang.

Vad gör en upphandlare och hur påverkar hen vårt samhälle?
Emma Andersson

Borås Stad

Den här föreläsningen vänder sig till dig som ekonom, jurist eller student inom offentlig förvaltning. Du får en miniutbildning i vad en upphandlare i en kommun gör och hur det arbetet hänger ihop med vårt samhälle. En kommuns inköp måste vara ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbara för att värna om framtiden för människor och natur. Därför är upphandlare ett viktigt och spännande yrke.

borås talare.png
thumbnail_DSC_1183_Edit.jpg

Hitta din väg i livet 
Sara Svelander

Behöver du följa vägen dit alla andra går eller kan du skapa din egen väg i livet? Och hur kan du tillåta dig själv att vara närvarande längs vägen och ha roligt? 
 

Sara välkomnar dig till en inspirerande föreläsning om vilka verktyg som kan vara till hjälp längs vägen i livet och arbetslivets alla möjligheter. 

Sara hade ingen aning om vad hon ville bli när hon blev stor, men idag har hon skapat ett spännande arbetsliv som föreläsare, yoga och breathwork instruktör och författare.
 

Hon drev även ett inredningsbolag i flera år, som i början inte fanns på kartan, att det var något hon skulle arbeta med.

Sara vet fortfarande inte vad hon ska bli när hon blir stor, vad hon vet är att hon gör det hon brinner för och har en nyfikenhet som driver henne framåt. 

Optimera ditt CV med
personlig CV-Granskning

Lina Högemark

VD, Framtidsverket

LIVE 13:00

OBS! Platserna är begränsade och släpps när eventet startar kl 9:00 den 10 april. Först till kvarn gäller! ​

Hur starkt är ditt CV egentligen? Vad krävs för att sticka ut i den konkurrensintensiva jobbmarknaden? Nu har du möjlighet att erhålla personlig feedback på ditt CV för att göra det ännu mer imponerande och konkurrenskraftigt.

Din konsultation varar i 10 minuter och leds av Framtidsverkets VD, Lina Högemark, som har tjugo års erfarenhet inom ledarskap, rekrytering, marknadsföring, grafisk design och varumärkesbyggande - en perfekt kombination för att ge dig expertråd om ditt CV och ta det till nästa nivå.
Allt du behöver göra är att ladda upp ditt CV på Virtual Career Days och boka in dig för en personlig CV-granskning mellan 13:00-14:00. Om du önskar feedback på din LinkedIn-profil, glöm inte att inkludera länk till den.

1628594902568.jpg
Fackförbundet ST.png

Demokrati, krig och mänskliga rättigheter – vad är fackets roll?Fackförbundet ST

LIVE 14:30

Fackförbundet ST, det största facket inom staten, arbetar internationellt på många platser i världen. Under denna föreläsning får du lära dig mer om varför den internationella solidariteten är viktig för facket och vad den innebär i praktiken. Störst fokus blir det på ST:s arbete i Ukraina. Deras medarbetare Oksana Huz, som själv är från Ukraina, berättar om sina erfarenheter från ST:s samarbetsförbund i Ukraina, SEUU.

Kom och träffa Magnus som kommer berätta mer om ST och hur de arbetar internationellt med just demokrati, krig och mänskliga rättigheter. För att ni verkligen ska få ett tydligt exempel på hur det kan gå till, kommer vi också få träffa ST:s medarbetare Oksana Huz, som är från Ukraina. Hon kommer att berätta om sina erfarenheter från ST:s arbete innan och under kriget i Ukraina.

PwC: Human-led tech-powered
Joakim Karlsson

PwC

LIVE 11:15

Joakim Karlsson började arbeta på PwC Sverige 2014. Sedan dess har han jobbat i flera olika roller inom PwC, men 2017 skrev han ett business case för hur hans framtida roll skulle kunna komma att se ut. Ett business case som lett till det han faktiskt jobbar med idag. I sin roll som Senior Manager och Head of HR Tech Lab jobbar han med implementering av nya teknologier för att stärka organisationens resa inom digitalisering. Detta samtidigt som han rådgör PwC:s ledningsgrupp i vår strävan att vara "human-led and tech-powered". 

 

I sin keynote kommer Joakim att berätta mer om PwC Sveriges strävan att vara "human-led and tech-powered" och vad detta innebär. Han kommer att ge ett retrospekt, samtida och hur ett möjligt framtida perspektiv kan se ut berörande ämnet och hur vi navigerar i en digital och ständigt föränderlig värld. 

ladda ned.png
thumbnail_webb. Måns L och Malin J_samtycke_2021.jpg

Why PwC?

Malin Jakobsson &
Måns Liljenlov

LIVE 12:00

Är du nyfiken på vad en karriär på PwC innebär? Välkommen till ett unikt tillfälle där du får lära känna PwC från insidan. Tillsammans med oss kommer du att få en inblick i hur vi som branschledande aktör inom både revision och rådgivning löser viktiga problem för våra kunder, och samhället i stort. 

 

Idag är vi ca 3300 anställda i Sverige där vi har kontor från norr till söder, men ingår i ett större sammanhang där vårt PwC nätverk sträcker sig över 151 länder där du har möjlighet att bli kollega till alla våra 364 000 anställda runt om i världen. 

Hos oss kan du utforska dina karriärmöjligheter inom en mängd olika områden.

INFORMATION INFÖR EVENTET

Här kommer några tips & råd för hur du gör eventet så givande som möjligt!

  • Du loggar in här från kl 09:00 genom att registrera dig på Virtual Career Days.

  • Eventet pågår LIVE mellan 09-16. Live betyder att montrarna är bemannade och tillgängliga på chat och video under denna tid. 

  • Eventet sker i en digital 3D-miljö som påminner om en fysisk mässa. Använd gärna en dator för bästa användarupplevelse! 

  • Arbetsgivarna hittar du i de olika mässhallarna som du hittar i vänstermeny i platformen, där du kommer att kunna chatta med dem i de digitala montrarna. 

 

Optimera din profil

När du registrerat dig får du svara på några korta frågor för att kunna matchas mot arbetsgivarna. För att maximera dina möjligheter att skapa kontakter och hitta jobb under branschdagen, rekommenderar vi även att du laddar upp ditt CV i plattformen och fyller i din personliga profil ordentligt.

Dagens Program
09:00-16:00 - Ta del av alla förinspelade föreläsningar & träffa arbetsgivarna live!
09:10 - LIVE-föreläsning med Daniel Fransen: Linkedin Skola

09:40 - LIVE-föreläsning med Linus Rudbeck: Programmerings-Webbinarium
10:30 - LIVE-föreläsning med Anna Johnson: Att leda en karriär du älskar!

11:15 - LIVE-föreläsning med PwC: Human-led tech-powered
12:00 - LIVE-föreläsning med PwC: Why PwC
13:00 - LIVE-föreläsning med Microsoft: Att kickstarta karriären på Microsoft
13:00 - 14:00 - LIVE CV Granskning med Lina Högemark: Optimera ditt CV med personlig CV-Granskning
13:30 - LIVE-föreläsning med Stockholm stad: Vill du veta mer om Stockholms stad som arbetsgivare?

14:00 - LIVE-föreläsning med SEB: Varför smarta människor fattar osmarta beslut
14:30 - LIVE-föreläsning med Fackförbundet ST: Demokrati, krig och mänskliga rättigheter – vad är fackets roll?


Föreläsningar
Under dagen kommer det att finnas både förinspelade och live-föreläsningar från yrkesverksamma och branschexperter. I plattformen hittar du dem i vänstermenyn under "Dagens Program". Se mer info om talarna ovan.

Interagera med utställarna 

För att interagera med utställarna kan du besöka deras digitala montrar i mässhallen. Här kommer du att kunna ställa frågor, diskutera jobbmöjligheter och lära dig mer om de olika organisationerna som deltar. Du kan även be dem starta videomöten för att ta intervjuer direkt på plats. Ta chansen att knyta kontakter för framtiden!

Träffa rekryterare online

bild utställare.png

Varför Virtual Career Days?

Det är gratis och du kan delta var du än befinner dig!
Digitala event gör det lätt för dig att delta, till och med från sängen

Unik matchningsteknik 
Din utbildning & kompetens matchas mot utställarnas erbjudanden. Sök jobb, praktik, traineeprogram, partner till ditt examensarbete etc. 

Möjlighet att hitta jobb & prata med rekryterare direkt
Skapa kontakt med arbetsgivaren direkt under live-eventen via chatt,
eller boka en intervju direkt på plats

Inspireras och utvecklas! 
Under alla våra kostnadsfria LIVE-event bjuder vi dig på inspirerade föreläsningar, CV-skola, karriärcoachning live etc. 

View_01.jpg
bottom of page