top of page

Kom i gång med ditt digitala nätverkande


I linje med den digitala utvecklingen och det stora mediesamhälle vi idag lever i, är det viktigt att komma i gång med digitalt nätverkande i syfte att utöka kontaktnät. Detta kan gynna dig för att du ska kunna närma dig de yrkesverksamma för att sedan öka chansen att arbeta med det du drömmer om. För att komma in i denna digitala värld finns det ett antal aspekter som kommer få dig att komma en bit på vägen.


Utforska dina sociala medier

Det första steget för att komma i gång med ditt digitala nätverkande är att utforska på dina sociala medier. De sociala medier vi dagligen använder är för många ett bra sätt att nätverka med personer som möjligtvis jobbar på distans och som du troligtvis inte hade mött annars. Ett tips är att bli medlem i olika grupper inom den industrin du intresserar dig för där du sedan kommer kunna chatta med intressanta personer. Ett ytterligare tips är att delta på digitala mässor och rekryteringsevent där du, utan att behöva ta dig någonstans, får chansen kunna nätverka, prata och chatta med olika arbetsgivare.


Ta initiativ till interaktion

Något som är viktigt när du ska nätverka på digitala plattformar är att vara den som tar initiativ till interaktionen. Ställ fyndiga frågor som kommer att väcka intresse hos personen du pratar med eller varför inte punkta upp spännande samtalsämnen i förväg. När du visar att ett intresse finns från din sida, kommer personen du pratar med att känna av det och därmed ge respons tillbaka.


Skapa kontakt med skolkamrater

Ett stort tips till dig som är student är att passa på att skapa kontakt med dina skolkamrater under studietiden. Genom dem kommer du sedan kunna komma i kontakt med ännu fler i framtiden inom samma bransch genom deras kontaktnät. Här kan du både tänka på att vara social och framåt i digitala möten tillsammans med dina skolkamrater, men även genom olika plattformar som exempelvis Linkedin eller Facebook. Se till att skapa många relationer!Behåll dina kontakter

När du väl har skaffat dig alla dessa kontakter gäller det att kunna upprätthålla och bevara dem också. Detta uppnår du genom att hålla kontakten och visa att du fortfarande anser dem vara intressanta. Du kan förslagsvis skicka iväg meddelanden där du kollar läget med personen och dess karriär. Eller varför inte dela artiklar och inslag som personen tros vara intresserad av. Om kontaktnätet du har skapat dig inte upprätthålls är det ingen mening att skaffa sig den, vilket gör denna punkt till en av de viktigaste.

9 views0 comments

留言


bottom of page